National

INCIDENT la procesul lui Sorin Oprescu: INCREDIBIL cum a fost prinsa o tanara de catre judecatoare

Publicat: 28 sept. 2016

Un incident a avut loc miercuri, la Tribunalul Bucuresti, in timpul desfasurarii procesului in care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este judecat pentru luare de mita.

La termenul de miercuri al procesului, judecatoarea Iosefina Parvu a programat audierea a doi dintre inculpatii din acest dosar, Claudiu Bengalici – administrator al unei societati comerciale si Florin Supeala – fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti.

Dupa cateva ore de audieri, avocatul lui Sorin Oprescu a sesizat faptul ca o tanara consemna tot ce se discuta la proces. Luata la intrebari de judecatoarea Iosefina Parvu, fata a recunoscut ca transmitea in timp real mesaje catre doi denuntatori din dosar, Teodor si Cristina Gogonea. Acestia urmau sa fie si ei audiati si asteptau pe holul instantei.

Tanara a precizat ca lucreaza la o firma de achizitii detinuta de sotii Gogonea si a fost pusa de acestia sa-i informeze in permanenta despre ce se discuta in sala de judecata. Acest lucru este interzis de lege.

Judecatoarea i-a spus procurorului de sedinta ca „este o mare problema cu denuntatorii” si a anuntat ca va sesiza Parchetul in acest caz. De asemenea, Iosefina Parvu a anuntat ca va amana audierea celor doi denuntatori.

Potrivit DNA, in perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu