National

Incoltit, seful ANAF nu vrea sa-si dea demisia

Publicat: 28 feb. 2011

@ Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca nu se gândeste „sub nici o forma” sa se retraga din functie, atâta timp cât a implementat cu succes declaratia unica si a contribuit la combaterea coruptiei, sustinând ca presiunea mediatica asupra sa are conotatii politice

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca nu se gândeste „sub nici o forma” sa se retraga din functie, atâta timp cât a implementat cu succes declaratia unica si a contribuit la combaterea coruptiei, sustinând ca presiunea mediatica asupra sa are conotatii politice. „Sub nici o forma nu ma gândesc sa ma retrag din functie. Atâta timp cât am îmbunatatit activitatea institutiei, am implementat cu succes declaratia unica si am contribuit împreuna cu celelalte institutii ale statului la combaterea fenomenului de coruptie, nu exista motive pentru care sa-mi dau demisia”, a spus Blejnar.
Acesta a mentionat ca presiunea mediatica din ultima perioada nu are legatura cu performantele sale sau ale institutiei pe care o conduce, ci sunt rezultatul unor dispute politice. „Presiunea mediatica are conotatii de natura politica si nicidecum în ceea ce priveste calitatea mea profesionala sau a institutiei pe care o conduc. Atâta timp cât voi ramâne în functie, voi continua împreuna cu celelalte institutii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale si a coruptiei din România”, a adaugat Blejnar.
Seful ANAF s-a aflat ieri, pentru aproximativ 10 minute, la Guvern, cu putin timp înainte de sedinta speciala privind Codul Muncii. Blejnar a spus ca a mers la Guvern pentru o discutie cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Consilierul de stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, a declarat duminica la o emisiune televizata ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al premierului Emil Boc. Acesta din urma afirmase anterior ca, daca Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire la urmarirea penala a sefului ANAF, acesta va fi demis.
În ultima perioada, presedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din Opozitie, cat si de fosti si actuali angajati din vama ca el ar fi „Regina” de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins.loading...

Comentarii
  • In orice societate democratica demnitarii isi dau demisian in cazul unor astfel de scandaluri. De pierdut are partidul de guvermant care pierde in continuare in credibilitatea. In ce tara traim?

  • Mai tantalailor, nici eu nu mi-as da demisia in locul lui. Voi sunteti prosti ma.. o zi daca mai ramane in functie inseamna muuuuuult …..
    Chiar credeti ca el nu are de recuperat ce a „investit” pentru a ocupa postul ?

Adauga un comentariu