Magazin

INCREDIBIL. A fost descoperita o noua LUNA in apropiere de Pamant – FOTO

Publicat: 23 iun. 2016
Potrivit unui anunt facut de NASA, Pamantul nu are o singura luna, ci doua. Pe langa luna pe care o stim, un mic asteroid a orbitat pamantul timp de cateva secole, dar abia acum a fost descoperit de specialisti. Potrivit oamenilor de stiinta, asteroidul va mai ramane in apropiere de Terra timp de cateva secole. Desi roca este la o distanta prea mare de noi pentru a fi catalogata 100% drept o a doua luna, NASA spune ca orbita ei este suficient de stabila pentru a fi considerata un „companion” sau un „semi-satelit”.
Asteroidul se numeste 2016 HO3, de la numele celui care l-a descoperit, acesta orbitand si in jurul soarelui, insa in realitate se invarte mai tot timpul in jurul Pamantului. Un alt asteroid, 2003 YN107, a avut o orbita similara, insa a parasit pamantul in urma cu zece ani. Dimensiunea asteroidului 2016  HO3 este cuprinsa intre 40 si 100 de metri.


loading...

Comentarii
  • Da, da! E luna pe care se lauda americanii c-au fost in 1969…
    Uimitor e ca, tehnologia moderna din prezent nu le mai permite „performantele” de atunci. Cu scripeti si manivela se putea – cu chestii moderne, ba! Ha, ha, ha!

Adauga un comentariu