Local

Incredibil! A muncit o viata intreaga, iar acum i se refuza dreptul la pensie

Publicat: 15 dec. 2013

Eugenia Diaconu are 75 de ani si locuieste alaturi de sotul ei intr-o casa batraneasca din comuna Schitu Duca. Batrana este bolnava de diabet si are si multe alte afectiuni, care nu ii dau pace. A reusit sa le duca pe toate si sa isi ingrijeasca zilnic sotul, si el bolnav. Vestea ca s-ar putea sa nu isi mai primeasca pensia a fost o lovitura peste care abia a reusit sa treaca.

„Din octombrie nu am mai primit-o (pensia – n.r.). Atunci l-am vazut ultima oara si pe postas. Credeam ca intarzie statul cu livrarea lor, dar cand am vazut ca trece luna si banii nu mai vin, am intrebat si eu vecinii ce se intampla. Am aflat ca postasul ar fi fugit, cu tot cu bani. Asa spune lumea, eu nici nu il cunosc prea bine. Se zice ca urma sa fie indisponibilizat si ca s-a razbunat astfel, a plecat cu banii”, a precizat Eugenia Diaconu. Pensionara a avut ce sa puna pe masa doar pentru ca au ajutat-o copiii ei. Femeia se plange ca s-a saturat sa stea la mila copiilor si ca nu doreste nimic altceva decat sa primeasca ceea ce i se cuvine: banii pentru care a muncit o viata intreaga.

„Joi, pe 19 decembrie, trebuie sa merg la Iasi, la Policlinica. Daca nu vin banii pana atunci, nu am cum sa ma duc, nu ma duce nimeni pe gratis. Eu ce ma fac? Pensia mea este de 400 de lei pe luna si nici macar pe aia nu o primesc, nu este normal”, a mai spus pensionara. Eugenia Diaconu este doar una dintre zecile de victime pe care le-a facut un postas in varsta de 32 de ani, care a fugit cu tot cu banii de pensii si alocatii ale copiilor. Politistii au primit 10 reclamatii si au deschis o ancheta in acest caz, insa, cel putin deocamdata, nu au reusit sa ii dea barbatului de urma. „Ancheta continua in vederea stabilirii prejudiciului si situatiei de fapt si tragerii responsabililor la raspundere”, au precizat reprezentantii Politiei. In paralel, si Posta Romana a declansat o ancheta interna, ce urmeaza sa se finalizeze cu desfacerea contractului de munca a postasului. De asemenea, conducerea institutiei a anuntat ca pagubitii isi vor primi banii pana la sfarsitul anului.

Comentarii
    • … si geniala bunicuta fac show : „si multe alte afectiuni, care nu ii dau pace” … Apoi, vra’zica : „urma sa fie indisponibilizat”, vra’zica ? Renumeratie mica, dupa buget, coane Fanica !

Adauga un comentariu