Actualitate

INCREDIBIL! Atac brutal al institutiilor statului impotriva unei importante universitati iesene – GALERIE FOTO, VIIDEO

Publicat: 01 iul. 2014

@ Inca o data se dovedeste ca, in tara noastra, statul prefera sa loveasca in mediul academic privat performant si, in schimb, sa apere institutii de invatamant superior de stat, simple consumatoare de bani grei publici @ Astfel, cu toate ca in ultimii ani, Universitatea Apollonia a reusit sa dovedeasca un progres educational deosebit, a investit masiv in infrastructura si resursa umana, primind recunoastere din partea unor organisme internationale valoroase, aceasta a cazut prada practicilor politienesti ale Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior

Situatie revoltatoare in mediul academic iesean! Este greu de crezut ca, doar din cauza unor interese obscure si abuzului unor oficiali ai Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior (ARACIS), investitii masive in infrastructura si resursa umana din educatie pot fi anulate. Tinta acestor atacuri este Universitatea Apollonia din Iasi, entitate de invatamant superior cu o activitate deosebita si performanta. Aici functionari ai ARACIS, incalcand legea, s-au pretat la metode ciudate si incredibile atunci cand s-au aflat in control. Starea de fapt este inca o dovada a faptului ca statul prefera sa ierte universitati de stat, simple consumatoare de bani publici si lipsite de orice reusita marcanta pentru a lovi initiativa privata. Cand unii beneficiaza de sume colosale, pe fonduri europene, au angajati platiti cu zeci de mii lei, altii au ales sa-si sacrifice proprii bani pentru a dezvolta educatia in invatamantul superior la un inalt nivel.

Munca unei echipe de exceptie, anulata dintr-un banal pix

Toate acestea chiar daca organisme si universitati faimoase din Europa au recunoscut valoarea proiectului dezvoltat de Apollonia. In fata acestei stari de fapt ciudate, conducerea unitatii de invatamant este consternata de modul in care a fost tratata universitatea de institutii ale statului roman. „Noi nu stim de unde a plecat aceasta inversunare a ARACIS! Ceea ce va pot spune este ca, dupa ce am facut numeroase progese sustinute si ne-am ocupat de redresarea institutiei si am dus la buna indeplinire a tuturor recomandarilor ARACIS, anul acesta, intr-un proiect de Hotarare a Guvernului, Universitatea Apollonia apare cu cifra de scolarizare taiata la patru programe de studii… Noi suntem mirati de aceasta situatie, avand in vedere progresele facute pe toate palierele, pe investitii, pe patrimoniu si pe curricula, act didactic si pe sustinerea examenului de licenta, cu un procent de promovabilitate foarte bun si progrese uimitoare”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Stadoleanu, rectorul de la Apollonia.

Elemente educationale introduse in premiera pe tara

Mai departe, dupa un efort sustinut, atat financiar, cat si managerial, Apollonia a reusit sa vina cu programe educationale unice in Romania, dar si cu punerea la punct a unei baze materiale care, cu greu, mai poate fi gasita la alte universitati pe plan national. „Noi am adus discipline noi, metode noi de studiu care au fost preluate de alte universitati din tara noastra. Noi am adus cele mai recente tehnologii de educatie pe domenii precum medicina dentara sau jurnalismul. S-a pus un accent deosebit pe cercetarea stiintifica, pe realizarea de reviste foarte bine cotate la nivel international, au fost organizate manifestari, conferinte, simpozioane la care au luat parte sute de oameni din intreaga tara si din strainatate. Toate acestea sunt dovezi ale muncii deosebite a unei echipe manageriale bine pregatite si interesate sa dezvolte educatia racordata la ultimele noutati academice si cu cadre didactice foarte bune. Chiar nu intelegem acest mod de lucru atata timp cat, doar in ultimul an, atat experti ARACIS, cat si comisii ale Ministerului Educatiei au efectuat numeroase vizite si controale in universitatea noastra si au putut constata ceea ce am putut realiza. Au fost niste ani grei pentru noi in care s-a muncit foarte mult si oricine poate vedea progresul nostru si, acum, acum chiar nu intelegem aceasta situatie”, a tinut sa mai arate rectorul Stadoleanu.

Tineri de succes, promovati pe domenii de viitor

Un alt exemplu elocvent ca institutia privata este racordata la nou este si faptul ca a dat credit tinerilor foarte buni in domenii educationale si de cercetare de viitor. „Vreau sa mentionez ca la disciplina mea, de Biologie celulara, am reusit sa punem bazele unui laborator de culturi celulare dupa un curs pe care l-am urmat in Germania. Noi suntem foarte implicati si activi pe componenta academica ce tine de calitate, avem congrese cu participanti din domeniu aflati la cel mai inalt nivel, mergem la universitati valoroase din strainatatate, iar altii vin la noi. Mai mult, de la an la an, din ce in ce mai multi candidati au optat pentru specializarile noastre, fiind chiar patru – cinci pe loc. Sunt exemple clare ale muncii depuse la Apollonia”, a remarcat sef lucrari dr. Oana Maria Daraba de la disciplina Biologie celulara si Genetica medicala de la Universitatea Apollonia.

Citeste si: O noua recunoastere internationala pentru Universitatea ”Apollonia” din Iasi – FOTO

Citeste si: Ceremonie de deschidere fastuoasa la Universitatea Apollonia Iasi – FOTO

Citeste si: Congres academic international la Universitatea Apollonia – FOTO

Citeste si: Manifestare de gala academica la Universitatea Apollonia
Adauga un comentariu