Sport

INCREDIBIL! Cel mai in voga antrenor de la CM pleaca de la nationala

Publicat: 25 iul. 2014

Jorge Luis Pinto, tehnicianul columbian care a dus Costa Rica pâna în sferturile Campionatului Mondial din Brazilia realizând cea mai mare performanta din istoria participarilor la turneele finale a ales sa se desparta de reprezentativa americana.

Presedintele federatiei costaricane de fotbal, Eduardo Li, spera sa-l poata convinge pe tehnicianul columbian sa-si prelungeasca contractul însa cele doua parti n-au ajuns la un acord. „Am ajuns la concluzia ca nu-mi pot continua munca aici pentru ca nu am conditiile necesare. N-am reusit sa ne întelegem si m-am intrebat oare ce rost au mai avut victoriile din Brazilia”, a declarat Pinto.

Citeste si: CM 2014. Costa Rica – Grecia: 1-1 dupa 120 de minute, 5-3 la loviturile de departajare

Presa internationala scrie ca una din conditiile puse de tehnicianul columbian a fost sa-si aleaga singur staff-ul pentru viitorul mandat. Pinto conducea selectionata Costa Rica din septembrie 2011 si contractul sau s-a încheiat dupa CM 2014, dar chiar el a declarat recent ca prima sa optiune ramâne nationala costaricana. Nationala din Costa Rica a fost cu siguranta cea mai mare surpriza de la CM 2014. Desi nimeni nu-i dadea nicio sansa, formatia pregatita de Jorge Luis Pinto a câstigat o grupa cu 3 foste campioane mondiale, Italia, Anglia si Uruguay si a ajuns pâna în sferturile competitiei din Brazilia, unde a fost eliminata de Olanda. De altfel, Costa Rica a fost una din cele 3 formatii participante care n-a pierdut niciun meci la CM 2014, fiind eliminata dupa loviturile de departajare.

Citeste si: Imagini FABULOASE! Sute de mii de costaricani au primit acasa nationala, la revenirea de la CMloading...

Adauga un comentariu