National

INCREDIBIL! Corul Regal Venlona, alungat de politistii timisoreni

Publicat: 23 aug. 2015
1
Corul Regal Venlona a fost alungat, sambata, din Piata Libertatii de politistii locali, dupa ce a vrut sa cante gratis pentru timisoreni. 
Alaturi de solistii vocali si orchestra Operei Nationale Romane, Corul Regal Venlona din Venlo, Olanda, au sustinut, vineri seara, in fata a sute de timisoare, concertul inaugural al Festivalului de opera si opereta de la Timisoara.
Impresionati de primirea publicului timisorean, care a umplut pana la refuz sala Operei Nationale, membrii Corului Regal Venlona au decis, sambata dupa-amiaza, sa le cante timisorenilor  gratuit in Piata Libertatii.

Citeste si  Decizie surprinzatoare la Timisoara

Cu toatea acestea, in momentul in care membrii Corului Regal au inceput sa cante, politistii comunitari le-au spus ca ori se opresc din cantat imediat, deoarece nu au autorizatie pentru acest moment, ori vor primi amenda.
Membrii Corului Regal s-au conformat, evident, iar timisorenii au fost privati de un eveniment care putea ridica statutul Timisoarei, oras candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana, in 2021.
Reprezentantii Timisoarei doresc sa transforme Piata Libertatii intr-una plina de evenimente, care sa atraga atat timisoreni, cat si turisti, dar ceea ce s-a  intamplat cu Corul Regal Venlona este total opusul acestei intentii.

Citeste si  Nunta a clanului de rromi Carpaci a ajuns in presa britanica

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminica, intr-o interventie telefonica intr-o emisiune TV, ca este indignat de aceasta intamplare, spunand ca politistii respectivi nu au discernamant.
„Sunt indignat ca s-au intamplat lucrurile asa cum ati prezentat dumneavoastra. Nu a fost un lucru organizat, politistii a aplicat legea mecanic. Nu au avut discernamant. Nu au sunat un superior sa intrebe. Este o chestiune si de lege. Se impune sa existe o aprobare pentru orice eveniment stradal, dar trebuie sa existe discernamant. Nu reprezentau un pericol social. Eventual iti intrebi superiorul”, a spus primarul Timisoarei.
Adauga un comentariu