Sport

INCREDIBIL! Croatii vor sa saboteze finala grupei, cu Spania, iar echipa sa fie exclusa de la Euro

Publicat: 20 iun. 2016
1

Fanii croati ar planui sa întrerupa si „finala” grupei D, cu Spania, astfel încât echipa nationala sa fie exclusa de la Euro. Ei vor sa protesteze astfel, se pare, în legatura cu modul în care fotbalul croat este controlat din umbra de un personaj, spun ei, toxic, Zdravko Mamic.

Incidentele provocate de fani la partida cu Cehia au adus deschiderea unor proceduri disciplinare pentru federatia din Croatia, un raspuns final din partea UEFA urmând a veni cândva în cursul zilei de azi. Croatii sunt acuzati de „aruncarea obiectelor pe teren si utilizarea materialelor pirotehnice”, dar si de comportament cu tenta rasista. Din câte se pare, forul continental nu va lua o decizie foarte drastica, urmând ca o amenda si o avertizare sa fie pedeapsa UEFA.

„Am avut noroc ca meciul s-a reluat, fiindca arbitrul a vrut sa îl opreasca imediat. Trebuie sa vedem daca vom juca împotriva Spaniei, poate ca ne vor trimite acasa, dupa asta. Sunt mai multi fani care nu iubesc echipa nationala si nu vor avea ocazia sa vada Croatia jucând”, a spus Ivan Rakitic, la finalul meciului contra Cehiei, scor 2-2.

Ultrasii nu se vor limita însa la incidentele de la meciul de saptamâna trecuta, marti, la Bordeaux, ei planuind o alta actiune de sabotaj la adresa nationalei. Concret, Mirror sustine ca fanii vor face tot posibilul sa introduca iar torte pe stadion, pe care ulterior sa le arunce în teren, în speranta ca nationala va fi exclusa.

Comportamentul lor huliganic are se pare si o explicatie. Fanii vor sa traga astfel un semnal de alarma în legatura cu mafia din fotbalul croat. Mai exact, cu modul în care Zdravko Mamic, un personaj extrem de controversat, conduce din umbra tot ce misca în „sportul rege”.

Fost presedintele la Dinamo Zagreb, Mamic este prietenul si consilierul actualului presedintele al Federatiei croate, iar suporterii îl acuza ca se ocupa de practici de tip mafiot: intermediere de transferuri dubioase, blaturi, taxe luate de la fotbalisti si tot felul de alte îndeletniciri specifice interlopilor. Numele lui a fost asociat în ultimii 20 de ani cu o serie de scandaluri monstru în fotbalul croat, inclusiv într-un dosar similar cu „Dosarul Transferurilor” de la noi.
Adauga un comentariu