Sport

INCREDIBIL! CSM Bucuresti a pierdut o campioana mondiala pentru o intarziere de o zi la salariu

Publicat: 29 nov. 2015
1

Vineri, Comisia de Memorii a Federatiei Romane de Handbal a decis sa o elibereze de contractul cu CSM Bucuresti pe brazilianca Deonise Fachinello Cavaleiro. În vârsta de 32 de ani, interul dreapta venise în 2014 la formatia bucuresteana, alaturi de Ana Paula Rodrigues, Fernanda Franca da Silva si Mayssa Raquel de Oliveira Pessoa. Toate cele patru au devenit campioane mondiale în decembrie 2013 cu nationala Braziliei.

Comisia federala a luat act de întârziera salariului jucatoarei cu o zi peste cele doua luni pe care regulamentul le permite si a declarat-o libera. Ea va participa cu nationala tarii sale la Campionatul Mondial din Danemarca, la care este calificata si România. CSM Bucuresti a fost al 7-lea club din cariera Deonisei Fachinello, iar la Itxaco si la Hypo a evoluat în câte doua rânduri. Jucatoarea avea un salariu de aproximativ 6.000 de euro pe luna.

Fachinello a fost om de baza în sezonul în care CSM Bucuresti a câstigat primul sau titlul din istorie, dar în acest sezon, pe acelasi post, la echipa a fost adusa daneza Line Jorgensen.
„Este adevarat ca avem o jucatoare în minus. Brazilianca Deonise Fachinello a fost declarata libera de contract si nu mai este jucatoarea CSM-ului. Din câte am înteles, îsi dorea cu orice pret sa plece în Danemarca, asa ca nu am putut sa o facem sa se razgândeasca. Am vorbit si cu antrenorul Kim Rasmussen si am decis, de comun acord, sa ne despartim de Fachinello si sa ne repliem”, a declarat Constantin Caliman, directorul general al echipei CSM Bucuresti.

Dupa 13 runde, CSM Bucuresti are numai victorii si este lider în campionatul de handbal feminin, cu 39 de puncte. Pe locul secund este HCM Baia Mare, cu 36 de puncte, singura înfrângere fiind suferita în meciul de la Bucuresti, cu CSM.

Adauga un comentariu