Actualitate

INCREDIBIL. Cum a reusit un iesean sa-si utileze locuinta. Politistii au intrat pe fir – UPDATE

Publicat: 17 oct. 2013
1
UPDATE 12:27 – „La data de 16 octombrie, in jurul orei 15:30, politistii au fost sesizati de catre angajatii unui magazin cu privire la faptul ca  o persoana a intentionat sa achizitioneze produse in valoare de 3.000 de lei, folosind tichete valorice cadou,  despre care exista suspiciunea ca ar fi false. Echipajul de politie deplasat la fata locului a identificat doua persoane, Marcel P., de 35 de ani, din comuna Valea Lupului, si Elena S., de 22 de ani, din judetul Neamt. Asupra tinerei au fost gasite 30 de tichete valorice in valoare de 20 de lei fiecare, susceptibile a fi false.
De asemenea, la controlul autoturismului cu care cele doua persoane s-au deplasat in Iasi, au fost gasite 242 de tichete valorice cadou, din primele verificari rezultand ca toate sunt false. In urma extinderii cercetarilor, politistii au stabilit ca barbatul a mai achizitionat si alte bunuri folosind tichete valorice false din magazine situate in Iasi: un telefon mobil, o tableta, un televizor, produse alimentare, prejudiciul cauzat fiind de 9.560 de lei.
Barbatul a fost retinut pentru 24 ore, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si uz de fals, ambele in forma continuata, urmand a fi prezentat Parchetului cu propuneri legale. Pe numele tinerei a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de inselaciune, fiind cercetata in stare de libertate”, se arata in comunicatul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi.
Un barbat de 35 de ani a fost retinut preventiv si se afla in acest moment la audieri, la Parchet, fiind acuzat de inselaciune si uz de fals. Barbatul, din Valea Lupului, achizitiona produse electronice si alimentare cu tichete valorice cadou false. Numai in aceasta saptamana, individul si-a cumparat televizor tip LED, telefon mobil IPhone 5, o tableta Samsung si produse alimentare dintr-un supermarket, toate in valoare de aproape 10 milioane. Produsele au fost achizitionate din diferite magazine din oras, pentru ca barbatul incerca sa nu atraga atentia.
Ieri, in jurul pranzului, impreuna cu un complice, o tanara de 22 de ani din Piatra Neamt, a incercat, din nou, sa achizitioneze cateva bunuri dintr-un magazin de electrocasnice din centrul orasului, bunurile avand o valoare de 3.000 de lei. Vanzatoarea si-au dat seama ca tichetele sunt false si a chemat politia.
Politistii de la Sectia 3 s-au deplasat la fata locului si au gasit asupra tinerei 30 de tichete false, fiecare in valoare de 20 de lei, iar in autoturismul barbatului alte inca 242 de tichete, fiecare in valoare de 20 de lei. Tanara nu a scapat basma curata si, cu toate ca nu a fost retinuta, pe numele ei s-a deschis dosar penal fiind acuzata de tentativa de inselaciune.
Adauga un comentariu