Eveniment-Social

INCREDIBIL! Daca un medic a patit asa ceva, inseamna ca acest lucru se poate intampla oricui! O substanta toxica l-a bagat in spital si, in cele din urma, l-a omorat

Publicat: 17 apr. 2019
1

@ Aceasta substanta l-a bagat in spital pe acest iesean si, in cele din urma, l-a omorat @ Oricine poate pati asa ceva @ Dupa ce a luptat aproape o luna pentru a supravietui, un barbat din Iasi si-a gasit sfarsitul pe un pat de spital @ Medicii au facut tot posibilul pentru ca el sa fie salvat, dar starea pacientului era critica @ Cosmarul a inceput intr-o seara in care a consumat bauturi alcoolice impreuna cu un prieten @ La cateva ore dupa, a fost transportat de urgenta la spital @ Chiar si asa, medicii sustin ca pacientul a ajuns prea tarziu la unitatea medicala

Cosmarul ieseanului in varsta de 35 de ani, care si-a gasit sfarsitul dupa ce a consumat o substanta extrem de toxica pentru organism, a inceput in primele zile ale lunii martie cand, intr-o seara, impreuna cu un alt barbat, a baut o cantitate mai mare de alcool, consumand de asemenea si alcool metilic.

Din informatiile care au aparut, se pare ca medicul stomatolog in varsta de 35 de ani nu stia ce substanta a consumat. La aproximativ 24 de ore dupa ce a consumat metanol, barbatul a ajuns la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, pentru a beneficia de ingrijiri medicale. De aici, pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon", pentru dializa, acest tratament fiind necesar, deoarece rinichii nu puteau sa indeparteze substantele toxice din sange. Cu toate acestea, barbatul a ajuns intr-o stare foarte grava la spitalul din Copou, iar prognosticul era rezervat inca de la inceput.

A murit dupa o luna de lupta

Inca din momentul in care a ajuns la Spitalul "Parhon" din Iasi, barbatul in varsta de 35 de ani era in stare foarte grava, fiind in coma. Acesta a fost supus unor sedinte de dializa si a fost internat la Terapie Intensiva, in stare critica. Chiar daca sansele lui de supravietuire erau foarte mici, medicii ieseni au facut eforturi pentru ca pacientul sa fie salvat. Cu toate acestea, la aproximativ o luna dupa ce a fost internat, pacientul a decedat.

Conform cadrelor medicale, se pare ca substanta toxica pe care a consumat-o nu i-a afectat doar rinichii. Medicii sustin ca metanolul afecteaza intr-un mod brutal si creierul. Medicul stomatolog a decedat in urma unui stop cardio-respirator.

"Pacientul a fost adus la la Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» in stare grava si a stat internat aproximativ o luna de zile. Acesta a decedat in urma cu aproximativ doua saptamani, prin stop cardiorespirator. Din pacate, intoxicatia cu metanol afecteaza, in afara de rinichi, si creierul. Pacientul era in coma inca din momentul in care a ajuns la unitatea medicala si a stat in coma pana in ultimul moment, fiind internat la Terapie Intensiva. Astfel, in ciuda eforturilor pe care le-au facut cadrele medicale, a fost nevoie sa se constate decesul", precizeaza dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog, purtator de cuvant al Spitalului Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iasi.

Citeste si: Agresiunile baga foarte multi ieseni in spital. Alcoolul este una dintre principalele cauze

Acesta este unul dintre primele semne

Initial, barbatul in varsta de 35 de ani a ajuns la spital deoarece prezenta tulburari de vedere care, conform cadrelor medicale, sunt specifice acestei intoxicatii, fiind primele semne care apar in aceste cazuri. Ulterior, pacientul a intrat in coma si a fost transportat la Nefrologie, pentru a fi supus sedintelor de dializa. Pe tot parcursul internarii, barbatul a fost intubat si ventilat mecanic, iar doctorii nu erau foarte optimisti atunci cand vorbeau despre sansele lui de supravietuire.

Specialistii sustin ca un factor foarte important pentru salvarea acestor pacienti este reprezentat de timpul in care se ajunge la spital. Astfel, daca timpul de interventie este mai mare de cateva ore, leziunile cauzate de metanol pot deveni ireversibile, cum a fost si in cazul ieseanului in varsta de 35 de ani. Alcoolul metilic este extrem de toxic pentru organismul uman, iar o cantitate foarte mica, ingerata de o persoana, poate conduce la orbire definitiva si, in cele din urma, daca nu se intervine la timp, la deces.

Adauga un comentariu