Actualitate

INCREDIBIL! Din cauza lor, iesenii traiesc intr-o cocina de porci! Pentru ce sunt platiti regeste acesti directori? FOTO

Publicat: 05 apr. 2016

@ Aproape ca nu exista zi in care sa nu fie descoperiti munti de gunoaie abandonate peste tot in Iasi @ O groapa de gunoi enorma zace la cativa kilometri de Iasi si nimeni nu face nimic pentru a rezolva aceasta situatie @ Cine este vinovat si cine ar trebui sa fie tras la raspundere este greu de spus, atata vreme cat toti ridica din umeri

Cateodata este greu de inteles de ce unii ieseni arunca gunoiul pe unde apuca, atata vreme cat exista tomberoane la tot pasul. Chiar daca nu sunt suficiente sau sunt tot timpul pline, totusi exista. Trecand peste asta, iata ca la cativa kilometri de Iasi, pe un drum de tara care uneste satul Paun de Tomesti, tone de gunoi zac aruncate peste tot. PET-uri, ambalaje, materiale de constructie sau haine vechi sunt peste tot. Ca de obicei, se da vina pe proasta educatie a ieseanului, caruia nu-i pasa de poluare. Perfect adevarat, dar oare nu ar trebui sa existe si o autoritate competenta care sa sanctioneze si sa controleze tocmai aceste situatii? Ea chiar exista, dar nimeni nu face nimic, altfel nu ne putem explica de ce totul arata asa.

„Am trecut pe acest drum dintre Paun si Tomesti cu ATV-ul, eram in plimbare. Am ramas socat sa vad ce poate fi peste tot. Este de neimaginat cum, pe sute de metri patrati, sa fie aruncate gunoaie de toate felurile, sticle, recipiente medicale si tot felul de lucruri. Ar trebui demarate controale, nici nu stiu ce ar trebui facut, dar este inadmisibil ca intr-o zona unde te astepti sa fie aer curat, iarba verde si pomi infloriti sa fie tone de gunoi”, a spus Mircea, iesean.

Garda de Mediu, invizibila la Iasi

Cei care ar trebui sa controleze aceste situatii sunt angajatii Garzii de Mediu Iasi, insa, avand in vedere descoperirile socante pe care iesenii le fac in fiecare zi, competenta lor este pusa la indoiala. Intrebat de situatia aceasta, Gheorghe Bacusca, seful Garzii de Mediu Iasi, a spus ca nu a primit nicio reclamatie din acea zona.

„Nu am primit nicio reclamatie de acolo. Poate ne trimiteti si noua reclamatia, sa vedem despre ce este vorba”, a declarat Bacusca. O situatie asemanatoare exista si in comuna Voinesti. Acolo, pe drumul care face legatura intre Voinesti si Tibana, sunt aruncati zeci de saci menajeri, PET-uri si obiecte casnice defecte. La poalele padurii aproape ca nu exista petec de pamant pe care sa nu fie macar un ambalaj. Vina este data ca de fiecare data de la om la om si de la institutie la institutie. Poate o mai buna transparenta a celor de la Garda de Mediu si controale mai amanuntite ar mai ameliora aceste situatii, insa asta nu se intampla. Daca un iesean observa vreun morman de gunoaie undeva prin Iasi, ar trebui sa faca o sezizare, eventul niste poze, iar daca isi doreste cu adevarat un mediu curat, ar trebui sa stranga singur gunoaiele. Garda de Mediu este facuta pentru a controla, nu pentru a face curatenie, din cate se pare. Iar atat timp cat la Garda de Mediu vor fi directori incompetenti, pusi politic, atunci cu siguranta nu se poate schimba nimic in Iasi.

Comentarii
  • MAI BACUSCA ,CRED CA AR TREBUI CA IESENII SA TE BAGE IN CUSCA .PENTRU CE ESTI TU PLATIT SI IEI BANI DE LA BUGET ? SA STAI CU CURUL PE SCAUNUL DIN BIROU SAU PE CEL DIN MASINA STATULUI ? ASTEPTI SESIZARI DAR TU DECE NU MERGI PE TEREN SA INSPECTEZI FIECARE COLT AL PAROHIEI TALE ? SUNTETI TOTI MARI DOMNI PE BANII MEI SI AI ALTORA CA MINE CARE NE PLATIM TAXELE SI IMPOZITELE LA ZI DIN PENSIILE AMARATE CARE NI LE DA CEI CE CONDUC STATUL ROMAN CA TU SI ALTII CA TINE SA HUZURITI .NISTE LICHELE CARE NU-SI FAC DATOPRIA DA LICHELE CU PRETENTII DE MARE DOMNI ,ASA CUM FAC SI SEFII DIN PRIMARIE DE PESTE TOT .SA VA FIE RUSINE SI SA VA TREMURE MANA CAND CHELTUITI BANI CARE NU VI SE CUVIN DUPA CUM VA FACETI DATORIA .

  • Jos cu acesti slugoi politici platiti din banii nostri, daca tot nu fac nimic haideti sa cerem desfiintarea acestor oficine politice unde s-au oplosit ca recompense pentru ajutarea diverdelor partide.

Adauga un comentariu