Actualitate

Incredibil. Din puscarie, Fenechiu hartuieste PNL. Fostul baron vrea sa-si execute partidul

Publicat: 15 ian. 2016
1

@ Fostul baron liberal nu mai este membru PNL din momentul in care a intrat la inchisoare @ Una dintre firmele lui Fenechiu a deschis un nou proces impotriva Partidului National Liberal

Desi se afla in puscarie pentru ca are de executat o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare, Relu Fenechiu nu a renuntat la ideea de a executa silit Partidul National Liberal, solicitand rambursarea sumei de 14 miliarde lei vechi, pe care ar fi cheltuit-o in una din campaniile electorale. In anul 2014, Fenechiu a mai avut o tentativa de acest gen, care a fost insa sortita esecului, deoarece solicitarea nu a fost aprobata de Tribunalul Bucuresti, instanta competenta sa judece cererea. Si chiar daca a pierdut respectivul proces, recent SC La Rocca SRL a depus o noua solicitare la Tribunalul Bucuresti. Este vorba despre o „actiune in anulare”, care vizeaza tocmai modificarea deciziei date de magistrati in anul 2014.

Prin urmare, Fenechiu nu a renuntat la ideea de a-si executa partidul. In cadrul procesului din 2014, SC La Rocca SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti sa-i aprobe o „ordonanta de plata” pentru recuperarea banilor de la Partidul National Liberal. Daca cererea ar fi fost aprobata, firma lui Fenechiu ar fi putut bloca conturile PNL chiar in campania electorala pentru alegerile in vederea alegerii noului presedinte al Romaniei. Numai ca, dupa cum s-a mai precizat, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti nu au aprobat ordonanta de plata solicitata de firma La Rocca. Cu toate acestea lupta nu este transata. Firma lui Fenechiu poate incurca in continuare Partidul National Liberal. SC La Rocca SRL putea sa faca recurs, dar nu a apelat atunci la aceasta cale de atac. In schimb, La Rocca a deschis un nou proces impotriva PNL acum, inainte de alegerile locale si generale. Dosarul deschis in urma ultimei cereri depuse de La Rocca are numarul 27142/3/2015. Potrivit unor surse, aceste procese nu sunt deschise intamplator in preajma campaniilor electorale. Astfel, Fenechiu foloseste procesele in justitie ca mijloc de presiune.

Totodata, in acest mod, Fenechiu preseaza PNL sa includa pe liste la urmatoarele alegeri membri de partid din gasca celor promovati de el, cum ar fi Marius Bodea. Desi PNL a fuzionat cu fostul PDL, sefa liberalilor, Alina Gorghiu, l-a desemnat candidat la Primaria Iasi pe Marius Bodea, personaj promovat de fostul baron aflat acum in puscarie. Asta in conditiile in care, si din randurile fostului PDL se puteau identifica alti potentiali candidati, cu sanse mai mari de succes decat Bodea. Sa nu uitam ca, Dumitru Oprea, fostul rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza a intrat in turul doi cu Gheorghe Nichita la alegerile locale din 2008, pierzand batalia pentru Primaria Iasi la o diferenta de cateva procente.

Comentarii
  • A dat banii din vopsitul transformatoarelor,pentru a ajunge el ministru,iar lichelele lui din Podu-Ros pe posturi de conducere.Banii ar trebui confiscati de stat.

  • Dacă mariusică iese primar va avea de furat băţos ca să dea banii lui relucu şi să mai agonisească şi el ceva milioane.Că cele furate deja au fost date tot lui Relucu. Hai să-l votăm că săracul are datorii multe.

  • Toata viata a hartuit oameni, atat stie acest mafiot si clanul lui de pnl isti pusi in functii. Ai lasat oameni pe drumuri. Acum ai rasplata faptelor tale!

Adauga un comentariu