Actualitate

Incredibil! Fenechiu a furat vila procurorilor!

Publicat: 18 ian. 2012
1

@ Reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI au intrat in posesia declaratiei date de Relu Fenechiu in fata procurorilor anticoruptie, din care reiese ca acesta a „furat” o vila pe care procurorii puneau sechestru @ Cand a fost audiat, in decembrie 2011, de procurorii DNA Bucuresti, deputatul Relu Fenechiu a spus ca a facut o promisiune de vanzare pentru vila de pe strada Teilor, din cartierul I. C. Bratianu @ Acesta e motivul pentru care procurorii nu i-au mai pus sechestru pe locuinta, ci pe alte imobile din Bucium @ Dupa audieri insa, el nu a mai vandut vila @ De asemenea, Fenechiu a contestat prejudiciul, in valoare de 1,5 milioane euro, calculat de procurori in „Afacerea Transformatorul”

I-a mintit pe fata si pe procurorii DNA Bucuresti asa cum face zilnic la televizor, cand le propune celor care l-au ales tot ce-i trece prin cap si, bineinteles, nu se tine de cuvant. Este vorba despre Relu Fenechiu, deputatul de Iasi, care a fost audiat de procurorii DNA Bucuresti pe 8 decembrie 2011, in dosarul „Afacerea Transformatorul”. Atunci, procurorii i-au pus in vedere faptul ca impotriva sa si a complicilor sai a fost inceputa urmarirea penala. De asemenea, lui Fenechiu i s-a mai spus ca se va institui sechestru asiguratoriu pe bunurile sale si ale complicilor pentru recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane euro, rezultat in urma afacerilor ilegale derulate de firmele detinute, respectiv SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL, SC Tehnorom SRL, cu societatile Electrica Moldova SA si SISEE Moldova SA. In urma unei solicitari adresate Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, DNA a ajuns la concluzia ca poate institui sechestru pe o vila in cartierul I. C. Bratianu, de pe strada Teilor, si pe terenul aferent, in suprafata de 1.557 metri patrati, precum si pe doua terenuri, unul de 1.101 metri patrati, in zona Bucium, altul de 2.000 metri patrati, de pe Fundac Socola nr. 9. Cand i s-a spus ca i se va pune sechestru pe bunurile imobile, Fenechiu a declarat ca pentru vila de pe strada Teilor si terenul in suprafata de 1.557 metri patrati a facut „o promisiune de vanzare verbala”. Si procurorii l-au crezut pe cuvant. I-au pus sechestru numai pe terenul in suprafata de 1.101 metri patrati din zona Bucium si pe cel de 2.000 metri, deoarece in cazul casei „au intervenit schimbari cu privire la situatia juridica a imobilului”. Casa si terenul nu au mai fost vandute nici pana astazi. Asa a scapat Fenechiu de sechestru pe vila din cartierul I. C Bratianu. Oricum, procurorii pot face cercetarile de rigoare si de acum inainte si sa instituie sechestru si pe vila in perioada urmatoare.

Se da curat

In plus, in fata procurorilor, Fenechiu a declarat ca este curat ca lacrima. Cand i s-a spus ca, potrivit unei expertize efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara, afacerile ilegale pe care le-a facut cu SC Electrica Moldova SA si SISEE Moldova au prejudiciat bugetul statului cu 1.450.570 euro, Fenechiu a afirmat ca nu are incredere in institutiile mentionate. „Acest asa-zis prejudiciu nu a fost constatat, potrivit dispozitiilor legale, printr-un raport de expertiza efectuat de un expert independent”, se arata in declaratia data de Fenechiu in fata procurorilor. Complicii acestuia sunt „colegii” de la firmele pe care le patroneaza, respectiv Lucian Fenechiu, fratele baronului PNL, Mihai Bogdan Damian, asociat in aceste firme, si Alexandru Nagy Szekely, director in societatile comerciale implicate, precum si directorii Electrica Moldova si SISEE Moldova care au acceptat sa primeasca de la Fenechiu fiare vechi de aproape 2 milioane euro si sa le plateasca ca si cum ar fi fost noi. Este vorba de directorii Ion Turbatu, Traian Mazilu si Ioan Ciutea. „Au acceptat sa fie livrate produse necorespunzatoare in urma desfasurarii unor proceduri de achizitie publica cu caracter fictiv, produse ce nu indeplineau criteriile de calitate, pentru sistemul energetic national, fiind vechi, uzate, de provenienta incerta, iar pretul de achizitie era similar celui al unui produs nou”, se arata in ordonanta procurorului de incepere a urmaririi penale.

Acuzatiile aduse de procurori

Pentru ca au acceptat sa le cumpere vechiturile, Relu le-a dat spaga directorilor de la SISEE Moldova. Astfel, lui Ion Turbatu i-a construit o vila in valoare de 210.594 lei, in municipiul Bacau, pe strada Prelungirea Bradului. Lui Traian Mazilu i-a construit „separat” o casa, in valoare de 188.014 lei, tot in municipiul Bacau, pe strada Mihai Eminescu numarul 23. Directorul de la Iasi al SISEE a luat spaga prin intermediul fiului sau, Claudiu Ciutea. Acestuia, Fenechiu i-a ridicat o locuinta in cartierul sau de vile din Bucium, in valoare de 82.749 euro. De asemenea, lui Ciutea i-a facut cadou si terenul aferent vilei, de 40.000 lei.

Dosarul penal are numarul 205/p/2007, iar cercetarile se fac pentru savarsirea unor infractiuni grave, prevazute atat de Codul Penal, cat si de legislatia privind combaterea coruptiei. Este vorba de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma calificata, dare si luare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni etc. „S-au facut achizitii de componente pentru sistemul electric de la firmele la Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL, SC Tehnorom SRL, toate din Iasi, avand ca asociati si actionari/administratori pe invinuitii Fenechiu Relu, Fenechiu Lucian si Damian Mihai Bogdan, in cuantum total de 6.406.976 RON, din care insa au fost bonificate (folosite efectiv) doar cateva, in valoare de 79.586 RON, restul de componente pentru sistemul electric ramas in stoc in valoare de 6.327.390 RON reprezentand achizitii nejustificate. Astfel, s-a concluzionat ca prejudiul total ca urmare a activitatii infractionale a invinuitilor Turbatu Ion, Marghidan Ion, fosti directori in cadrul SISEE Moldova SA in perioada 2002-2005, cu complicitatea celor invinuiti in cauza, este in suma de 6.327.390 RON”, au justificat procurorii prejudiciul creat de afacerile ilegale ale lui Fenechiu.

Comentarii
 • Arafat arabul trebuie incatusat si expulzat din tara cu primul avion in cel mai fericit caz daca nu la carcera cu arabul arafat de la smurd . arafat este principalul vinovat de haosul din tara . inchideti arabul ca sa se linisteasca treburile , iar prostimea care iesa in strada udata cu tunurile de apa pe prostime si cei prinsi ancheatati si bagati si ei la puscarie . la puscarie cu arabul arafat de la smurd!!!

 • se pare ca cetatenii nu au fost informati corect despre smurd sa va explic sute de ambulante noi cumparate de ministerul sanatatii dar care trebuiau sa ajunga la serviciile de ambulanta care au parcul auto dezastruos au fost deturnate de arafat si date la isu pentru smurd ce nu mai stiti paramedicii nu au scoala sanitara ci doar un curs de *-2 luni ca la crucea rosie ei nu fac tratamente injectii… ,perfuzii etc.deci despre ce vorbim in loc sa avem in echipaj macar un asistent el a pus paramedici, cetatenii crezand ca ei sunt supradoctori in afara de un echipaj cu medic si asistent pe judet restul ambulantelor smurd au in echipaj paramedici pompieri despre ce vorbim?si din totalul urgentelor in prespital in Romania 9*% din acestea sunt efectuate de echipaje de la serviciile de ambulanta ,acestea duc greul dar la televizor apareau mereu smurd-ul asa era ordinul lui arafat ca cei de la serviciile de ambulanta sa nu apara ca sa si faca el campanie de publicitate, ce nu mai stiti este ca arafat a cumparat ambulante si aparatura doar prin firma prietenului de la cluj firma deltamed deci, comisioane arafat mai are putin si ajunge la cultul personalitatii ca si ceausescu dar aceasta pentru ca cetatenii nu sunt corect informati deci atentie lucrurile nu stau asa cum vedem la televizor nici ziaristii nu stiu exact ba mai mult filmeaza interventia echipajelor de la serviciile de ambulanta dar transmit ca a rezolvat smurd-ul desi acesta nu erau prezente la caz etc.cereti verificari si o sa constatati mai mult la ambulanta suceava au avut o situatie cand ei au ajuns primii la un accident au luat pacientul pe targa ambulantei a venit dupa aceea un echipaj smurd si au luat pacientul cu tot cu targa ambulantei din suceava si cei de la ambulanta au plecat dupa cei de la smurd pana la spital sa poata sa si recupereze targa a povestit si arafat o situatie asemanatoare dar i sa intamplat smurdu-lui la bucuresti cu o ambulanta privata,cazul de la suceava a fost dat in presa locala nu

 • In morti ma-ti Fenechiu, mai ai tupeu de c.u.u.r.r.v.a. rapandula sa apari la tv. sa spui jos Base si Boc, de ce m.u.i.i.l.a. sa vina PNL si NORICA NICOLAI la putere sa te scape de dosare penale, ba fata de c.u.u.r. stricat uite ce moaca de avortat ai penalule!

 • Nu este singurul imbogatit pe spatele prostilor si lucrind in gasti.Daca incerci sa faci o mica afacere te maninca rechinii cu ajutorul institutiilor statului,esti controlat pina te lasi lehamite.Luati pe rind toti bogatii Iasului,dar absolut toti.Au prostit lumea sa poata intra in consilii si in parlament,de aici drumul e liber,acolo se intilnesc,acolo se ajuta unuii pe altii, iar noi prostimea asteptam sa ne fie mai bine.Nu se poate,sub nici o forma mafia nu cedeaza.Marii”afaceristi” sint indrumati cum sa procedeze pentru a ocoli legile, daca nu cumva unele legi sint facute pentru ei.Fara sa am o preocupare in acest sens,am aflat cum procedeaza inspectorii de la finante,DSV,ITM,PSI si mai ales inspectorii primariei.Printre ei sint si oameni onesti,dar in majoritate sint pusi pe capatuiala.Daca nu se pune piciorul in prag,degeaba s-a facut mascarada cu iesitul in strada.Ar trebui mers la poarta fiecarui mafiot imbogatit si strigat „iesi afara javra ordinara”.

 • Cred ca unii care posteaza aici ar trebui sa faca un sejur pe la SOCOLA! sincer, nush dc nu ne lasi in pace cu SMURDU si cu toate cele legate de aceasta activitate?…NU NE INTERESEAZA PAREREA TA … esti blocat pe aceasta problema..esti schizoid din acest punct de vedere..am dubii ca te comporti normal si in societate..HAI PA si sa nu te mai vad cu asa comentarii tembele si neavenite!

 • n morti ma-ti Fenechiu, mai ai tupeu de c.u.u.r.r.v.a. rapandula sa apari la tv. sa spui jos Base si Boc, de ce m.u.i.i.l.a. sa vina PNL si NORICA NICOLAI la mimisterul justitiei la putere sa te scape de dosare penale, ba fata de c.u.u.r. stricat uite ce moaca de avortat ai penalule!

 • BA M.U.U.I.E SPAURCATA ESTI UNU DIN ALA CARE TI-A DAT O VILA FENECHIU?
  ESTI DE LA E-ON CARE TI-AI LUAT SPAGA FU.T.E.T.E.A.R LUMEA IN GAT PE TINE SI PE FENECHIU SI TOTI CORUPTI.
  SA NU MAI PRINZI ZIUA DE MAINE CACACIOSULE ,VIERME

 • Rahat cu ochi esti tu un basit care il pupi intre BUZELE *****.R.U.L.U.I. pe Fenechiu.
  O sa linga pola Fenechiu si toti corupti aste-a iar tu DIABLO, sa ne cacam toti ROAMANI in gura ta

 • Boramia-si pu.la in gurele voastre de ciumpalaci ce sunteti basisti ratati Venim la guvernare si va radem. de tot Respect Fenechiu Muritorilor de foame cautati pe la gunoaie ceva :)))))

Adauga un comentariu