Local

Incredibil! Hrana pentru animale are pret dublu fata de cea destinata oamenilor. Iata ce mancati de fapt

Publicat: 03 iun. 2015
1

@ Este incredibil ceea ce se gaseste pe rafturile supermarketurilor @ Acelasi continut il au atat mezelurile, cat si mancarea pentru animale @ Diferenta majora este pretul, dar aspectul si ambalajul este usor de confundat @ Daca exista diferente atat de mici intre hrana omului si hrana animalelor, de ce preturile difera?

Pe rafturile supermarketurilor din Iasi si restul tarii exista zeci de sortimente de mezeluri, de la salam, crenvursti sau parizer pana la conserve si tot felul de semipreparate pe baza de carne. In spatele unui ambalaj atragator si frumos colorat, exista adevarate bombe amorsate cu „E-uri” si tot felul de substante. Acest lucru nu se aplica doar la produsele alimentare, ci si la hrana destinata animalelor de companie. Cu toate ca pe piata exista sute de firme care produc si comercializeaza produse cu si din carne, in magazine se gasesc si zeci de produse destinate animalelor. Daca citesti eticheta de pe ambalajul unui baton de parizer din comert, gasesti printre ingrediente carne separata mecanic, piele de pasare, carne de pasare, sorici de porc, faina de grau, sare, stabilizatori, agenti de ingrosare si diferite substante chimice. Aproximativ aceleasi ingrediente se gasesc si in produsele destinate animalelor, insa cu o diferenta surprinzatoare si anume pretul.

Mancarea pentru caini este mai scumpa in magazine decat produsele alimentare

In batoanele de hrana pentru caini, ingredientele sunt in mare parte aceleasi ca intr-un baton de parizer pe care il cumpara iesenii pentru consum propriu. Incredibil este faptul ca un baton de parizer are pretul aproape jumatate din pretul unui baton pentru caini. Carnea de miel, de curcan sau de pasare impreuna cu orezul si alte ingrediente cu rol conservant alcatuiesc batonul destinat cainilor. Un alt lucru greu de explicat este continutul de carne pe care il are un astfel de produs. Intr-un baton de parizer destinat consumului uman, carnea se gaseste in medie in proportie de 25-40 la suta, iar restul sunt fel de fel de aditivi. In schimb, in unele produse destinate animalelor de companie, carnea se gaseste in proportie de 95 la suta. De aici, se poate explica oarecum pretul mai ridicat fata de produsele alimentare, insa un lucru greu de inteles este nivelul la care a ajuns mancarea pentru animale. Pentru ca pisicile sau cainii bogatasilor din Iasi sa beneficieze de cea mai buna calitate, unii producatori au scos pe piata si produse „de lux”. Aceste mancaruri pentru animale sfideaza pur si simplu preturile produselor alimentare. O conserva „de lux” poate sa ajunga la zeci de lei.
Comentarii
Adauga un comentariu