Actualitate

Incredibil! Iata locul in care se ard animalele de companie in Iasi

Publicat: 04 ian. 2013
1

@ Singurul loc in care posesorii de animale de companie pot scapa de cadavrele patrupedelor se afla la Clinica Veterinara din cadrul Universitatii de Agronomie

Chiar daca este unul din cele mai mari orase ale Romaniei, Iasul se confrunta cu o problema ce afecteaza o buna parte din locuitorii sai. Proprietarii de patrupede nu au inca un loc in care sa isi poata ingropa animalele de companie. In urma cu aproximativ 5 ani, autoritatile iesene anuntau construirea unui cimitir pentru animale la periferia municipiului Iasi. Acesta trebuia construit in locul gropii de gunoi din comuna Tomesti, facand parte din realizarea unui padoc modern. Suma alocata proiectului se ridica undeva la 100.000 de lei, dar nu a fost finalizat  nici pana astazi.

Din lipsa unui loc in care sa isi poata ingropa „vechii tovarasi „, stapanii animalelor de companie din Iasi sunt nevoiti sa apeleze la Clinica Veterinara din cadrul Universitatii de Agronomie. Aici se afla unul din cele doua incineratorii din zona Moldovei, al doilea aflandu-se in Radauti, judetul Suceava.

Cei care vor sa afle cauza mortii pot cere necropsia

Programul clinicii este de luni pana vineri. Cei care vor sa-si incinereze animalele de companie trebuie sa sune inainte si sa intrebe daca persoana specializata in anatomie patologica este disponibila sa se ocupe de incinerarea propriu-zisa a animalului. Posesorii  de animale sunt nevoiti sa aduca cadavrul la universitate. Transportul este oferit doar animalelor bolnave ce necesita tratament. „In cadrul universitatii, se afla un incinerator pentru animale. Procedurile de deplasare pentru acestea se fac doar in cazurile in care animalul este grav bolnav si necesita o operatie. Astfel incat stapanii animalelor deja moarte trebuie sa aduca corpul acestora la noi. Persoanele ce doresc sa afle cauza mortii patrupedului, pot apela la necropsie”, a declarat decanul Facultatii de Medicina Veterinara, Liviu Miron. Foarte multe cabinete veterinare din Iasi trimit animalele grav bolnave catre clinica universitatii. Multe dintre acestea ajung intr-un stadiu foarte avansat al bolii, astfel incat nu mai pot fi salvate. La aflarea vestii, majoritatea stapanilor de patrupede aleg sa le incinereze in cadrul clinicii.

Cimitirul animalelor, in Bucuresti

Bucurestenii beneficiaza de primul cimitir de animale din Romania, inca din anul 2003. In comuna Glina, la marginea Capitalei, functioneaza un parc privat ce furnizeaza servicii de inhumare si incinerare pentru animalele de companie. Câini, pisici, porcusori de Giuneea, un ponei de la Gradina Zoologica si-au gasit, aici, odihna. Vedete precum Cornel Dinu sau Corina Chiriac au apelat si ei la serviciile cimitirului pentru a-si inmormanta patrupedele. Cimitirul din Bucuresti se adreseaza in special municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, insa acesta deserveste si pentru orice alt iubitor de animale din Romania.

Comentarii
 • Si n-ati fost in stare sa puneti o poza cu Clinicile veterinare?Ce-ati pus voi e Universitate…macar stiti unde se afla clinicilemla ce distanta de sediul din poza asta?

  • Dar de ce intitulati articolul cu titlul ,,INCREDIBIL,, ? Faptul ca acolo se incinereaza cadavrele animalelor este de notorietate. Pentru tine este incredibil deoarece, probabil, tu credeai ca animalele moarte se mananca. nu ne mai fraieriti cu chestii de genul INCREDIBIL, ȘOCANT, UIMITOR, etc.

  • Un articol de toata jena, incepand cu poza care nu reda FMV si mergand pana la exprimare.Cat despre perioada de vara,nu cred ca stii ce vorbesti, pentru ca eu cand am fost asta vara era permanant cineva la acolo insa anumite interventii se fac intr-adevar cu programare.Daca tot esti la capitolul stiti ca… STIAI ca facultatea are singurul serviciu de urgente veterinare din Iasi care functioneaza NON-STOP?

 • ma ingrijoreaza ca azi toti prostii scriu la ziar .. te citez draga jurnalistule : (Cei care vor sa afle cauza mortii pot cere incinerarea). Asta inseamna ca necropsia o dfaci dupa ce il incinerezi sau cum vine ?:)) vai de mama voastra

 • Nu sunteti prea sanatosi cu capul-voi fotografiati universitatea ?
  ce legatura are coada vaci cu stampila primariei ?

  ce nu ti-ai pozat casa lu bunica-ta ?

 • Titlul articolului scris, de altfel extrem de incoerent, nu are legatura cu continutul! Puteati pune macar fotografia clinicii si programul de functionare….

 • Articolul e bun, frumos, pare a fi desprins din studiile despre instalarea precoce a acneei la persoanele in varsta si influeta ei asupra bunei functionari a lifturilor in mediul rural….

Adauga un comentariu