Eveniment-Social

INCREDIBIL! Iata situatia revoltatoare cu care se confrunta iesenii in prag de sarbatori

Publicat: 29 nov. 2015
1

@ Locuitorii mai multor cartiere iesene s-au saturat sa traiasca in bezna @ Situatiile periculoase, pe care lipsa iluminatului stradal le poate crea, i-au pus pe jar pe cetateni @ Autoritatile locale ridica din umeri si promit ca vor rezolva situatia

Iasul, unul dintre orasele care se vede deja capitala europeana a culturii in anul 2021 si care are pretentii de oras european modern, ascunde o serie de nereguli care ii pun pe jar pe locuitori. Desi au fost facute nenumarate sesizari la primarie pentru solutionarea acestor probleme, administratia locala ignora in totalitate doleantele cetatenilor. Pericolul de producere al accidentelor, al talhariilor si altor infractiuni este iminent si nimeni nu pare ca vrea sa ia atitudine. In mai multe dintre cartierele iesene, iluminatul public ori este activat tardiv, ori nu functioneaza deloc. In conditiile in care la ora 17:00 este deja intuneric, situatia este deosebit de periculoasa pentru copiii care se intorc de la scoala sau de la pregatire, precum si pentru persoanele in varsta care se afla pe strazi. Problemele cele mai mari au fost inregistrate in cartierul Alexandru cel Bun, unde locuitorii sunt de-a dreptul socati de faptul ca cei care conduc Iasul ii lasa pur si simplu sa traiasca in bezna totala. Pe strada Milcov, de exemplu, iluminatul stradal a ajuns sa fie o gluma, la care insa iesenii nu mai rad de mult. Acestia acuza conducerea de la Palatul Roznovanu de incompetenta si indiferenta.

„Refuz sa cred ca o sa petrecem asa sarbatorile. Copilul meu vine de la pregatire la ora 18:00 si afara e intuneric. Iluminatul public porneste in unele seri si pe la orele 20:30-21:00. Isi bat joc de noi pur si simplu. Am facut sesizari si la primarie si la centrul de cartier. Nu ne baga nimeni in seama. Sunt absolut sigura ca nu se va rezolva nimic pana nu se intampla, Doamne fereste, o tragedie”, a spus Maria Antohi, unul dintre cetatenii care locuieste in acesta zona. In ciuda faptului ca aceasta situatie nu este deloc una de actualitate, cand sunt puse in fata acestui fapt, autoritatile locale raman surprinse cand aud ca iesenii inca se confrunta cu asemenea probleme. De cele mai multe ori, reprezentantii primariei dau asigurari ca vor verifica aceste defecte stanjenitoare si ca vor lua masurile pentru a le rezolva. Singura problema este ca, de la a promite pana la a face, drumul este unul lung si anevoios. Nepasarea autoritatilor locale ii poate pune insa in primejdie pe cetatenii de buna credinta. Este inadmisibil ca, intr-un oras european de talia si cu pretentiile Iasului, locuitorii sa nu se poata baza nici macar pe faptul ca odata cu lasarea intunericului, nu vor fi lasati sa traiasca in bezna. Ramane de vazut daca si cand vor rezolva cei responsabili aceste probleme si daca sfintele sarbatori de Craciun sau seara de Revelion ii vor prinde pe ieseni in aceeasi situatie.

Adauga un comentariu