National

INCREDIBIL! Kovesi A PLAGIAT un MEDIC cercetat de catre DNA – FOTO

Publicat: 10 oct. 2016
1
Grupul de Investigatii Politice (GIP) face noi dezvaluiri despre teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Acestia afirma ca sefa DNA a PLAGIAT lucrarea de doctorat, ba mai mult, s-a inspirat din  lucrarea ”Elemente de toxicologia drogurilor”, publicata in 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei. Redam mai jos, integral, analiza facuta de catre GIP. 
Vezi si: Ghita continua razboiul cu sefa DNA: “Doamna Kovesi trebuie verificata. A FOLOSIT sau nu E-MAILUL CUCUVEAUA MOV?v
” Kovesi a plagiat inclusiv lucrarile unei persoane cercetate de DNA.
GIP a finalizat analiza lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Potrivit celui mai performant soft anti-plagiat, iThenticate, capitolele 5 si 6 ale lucrarii lui Kovesi sunt plagiate in proportie de 50%.
In capitolul 5, Kovesi a plagiat masiv inclusiv din lucrarea ”Elemente de toxicologia drogurilor”, publicata in 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei. Profesorul Macovei este fostul director al spitalului Floreasca. In 2012, DNA l-a cercetat pe profesorul Macovei pentru ca l-ar fi tinut in spital pe Adrian Nastase. La fel ca in capitolele anterioare, Kovesi a incercat sa-si ascunda plagiatul schimband unele cuvinte din textul original: „opiumul” (Kovesi) in loc de „opium-ul” (Macovei); „sfarsitul anilor 1930”(Kovesi) in loc de „sfarsitul anilor 30” (Macovei); „toti componentii societatii” (Kovesi) in loc de „toti membrii societatii” (Macovei), „afrodiziace” (Kovesi) in loc de „afrodisiace” (Macovei). Kovesi nu a pus ghilimele sau vreo nota de subsol care sa indice sursa textului pe care il reproduce. (Foto 1)
Capitolul 6 plagiaza masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infractiuni in domeniul informatic”, aparuta in 2006. De exemplu, Sectiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrarii lui Kovesi (paginile 368-377) este copiata integral dupa Sectiunea a 2-a a lucrarii profesorului Dobrinoiu. Kovesi a preluat cu copy – paste inclusiv titlul Sectiunii din lucrarea originala „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatica”. Profesorul Dobrinoiu a studiat modul in care este sanctionata criminalitatea informatica in diverse tari. Kovesi a copiat integral analiza profesorului Dobrinoiu, schimband ordinea tarilor si inserand notele de subsol din lucrarea originala ca si cand i-ar fi apartinut. Dupa 10 pagini plagiate, Kovesi a inserat in antepenultimul paragraf al sectiunii o nota in care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia ca doar acel paragraf e preluat. (Foto 2)
In zilele urmatoarele zile vom depune din nou la CNATDCU o sesizare privind plagiatul Laurei Codruta Kovesi
Publicam fragmente identificate de iThenticate drept plagiat impreuna cu sursele plagiatului. De asemenea, publicam pe site-ul kovesiplagiat.wordpress.com Rapoartele complet generat de iThenticate in format text only pentru capitolele 5 si 6.” se arata intr-o postare a GIP pe Facebook 
Adauga un comentariu