National

INCREDIBIL! Lider USR, despre BOR: „Ciume bubonice, viermi parazi, lepre..”

Publicat: 19 oct. 2016
1
Un lider al Uniunii Salvati Romania a starnit revolta online cu o inregistrare video adresata politicienilor si Bisericii Ortodoxe Romane. Bogdan Radulescu, vicepresedinte USR Cluj, cunoscut pentru prestatia din emisiunea de comedie Epic Show de la Prima TV, foloseste termeni duri intr-un mesaj despre „relatia dintre infecta politica romaneasca si mizerabila Biserica Ortodoxa”.
Ciume bubonice, viermi parazi, lepre, cacaturi pe care le zice Biblia, ghertoii, marlanii, pedofilii si manipulatorii ce tin orele de religie sau cacati ordinari”, sunt doar cateva dintre expresiile folosite de Radulescu.
Inregistrarea, publicata pe youtube in urma cu patru luni, a starnit reactii dupa implicarea lui Radulescu in politica. Adrian Papahagi si Theodor Paleologu au avut primele luari de pozitie, dupa care criticile s-au viralizat pe Facebook.
Vicepresedintele USR Cluj, intr-un atac abject la Biserica Ortodoxa Romana. E greu de ascultat si imposibil de justificat. Cred ca Nicusor Dan si Clotilde Armand ar face bine sa-l retrimita pe saltimbancul furibund la epicul lui show, iar apoi sa-si ceara scuze de la vreo 20+ de milioane de ortodocsi care, oricat le-ar displacea multora, constituie majoritatea acestui popor. Poate acum intelegeti de ce am spus ca nu votez USR”, a scris Papahagi pe Facebook.
„Groaznic: acest Bogdan Bob Radulescu e vicepresedinte USR Cluj. Sper ca USR sa se distanteze de asemenea personaje. Cit mai repede si cit mai transant. Recent a scris pe pagina sa de FB ca va fi, ca politician, mai atent, mai tolerant, mai diplomat si ca-si va controla discursul. Dar ce are el in suflet e clar… NB. Imi cer scuze ca difuzez asemenea porcarii, dar n-as vrea ca USR sa faca erori de casting care apoi sa fie exploatate de adversari”, a scris si Paleologu.
In fata valului de critici, Clotilde Armand, vicepresedinte USR, s-a distantat de opiniile exprimate de Bogdan Radulescu.
„Apel la decenta. Fiecare dintre noi avem dreptul si libertatea sa credem in ce dorim. In Romania au murit oameni pentru ca noi sa fim liberi si cred ca acesta este unul din argumentele cele mai puternice ca nu trebuie sa iti bati joc de cel de langa tine indiferent de optiunea lui spirituala. Au facut comunistii destule in acest sens, cred ca a fost de ajuns. Vreau sa imi cer scuze tuturor crestinilor in calitate mea de crestin si din pozitia de vicepresedinte USR, pentru limbajul josnic si declaratiile aparute in spatiul public lipsite de bun simt folosite de unii membrii sau simpatizanti USR impotriva crestinilor. Sa folosesti etichete pline de injurii contra relgiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsa de respect si nimeni nu are nimic bun de castigat. Noi, cei care in acest moment ducem o lupta cu actuala clasa politica trebuie sa demonstram ca suntem altfel decat cei care si-au batut joc destula vreme de romani. La fel cum eu respect drepturile si libertatile celor care nu cred in aceleasi valori ca mine, am aceeasi pretentie de la cei care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR sa inteleaga ca rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate. Daca nu ne respectam intre noi inseamna ca suntem o cauza pierduta a unor principii si valori inexistente, daca jignim nu inseamna ca suntem mai inteligenti sau avem un spirit mult mai democratic”, a transmis Clotilde Armand.
Bogdan Radulescu a recunoscut pe Facebook ca a exagerat, argumentandu-si pozitia intr-un status pe Facebook. Potrivit activenews.ro, acesta a fost deja amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu suma de 2000 de lei, pentru discriminare pe motive religioase. Inregistrarea video a fost stearsa de pe pagina de youtube Epic show. 
Adauga un comentariu