Local

INCREDIBIL! Mare atentie soferi! Iata ce obstacole vi se pregatesc pe cel mai important drum din Iasi

Publicat: 12 ian. 2017
1
@ Toti soferii trebuie sa stie asta! @ Noile modificari in traficul pe drumurile din judet ii  va afecta @ Cea mai importanta artera din Iasi, tranzitata zilnic de mii de soferi, va suferi un blocaj major @ Este vorba despre E 583, la intrarea in Iasi
 
Cea mai importanta artera de circulatie din judetul Iasi va suferi modificari importante. Toti soferii care vor tranzita zona vor avea de suferit. Acestea vor fi implementate, cel mai probabil, in perioada imediat urmatoare. Totul depinde acum de decizia Comisiei de Circulatie. Daca se vor aproba, modificarile se for face la iesirea din Iasi, in apropiere de localitatea Valea Lupului, pe E 583. Locuitorii din zona „Popas Pacurari” solicita autoritatilor infiintarea unei treceri de pietoni. Acestia au depus memorii peste memorii, dar se plang ca nu au primit momentan niciun raspuns.

„Solicit un raspuns oficial de la Primaria Municipiului Iasi, in urma solicitarilor facute. Mentionez faptul ca nici in ziua de azi nu am primit un raspuns de la aceasta institutie publica, in care sa fie specificate masurile care au fost intreprinse si termenul limita pentru rezolvarea problemei lipsei unei treceri de pietoni. De aproximativ doua luni, am facut aceste demersuri, dar niciun rezultat pana in prezent”, a declarat Maxim Bondari, un localnic din zona „Popas Pacurari”.

De precizat este faptul ca, cetatenii au depus o solicitare si la Serviciul Politiei Rutiere, pentru ca in zona sa fie infiintata o trecere de pietoni care sa traverseze E 583.

„La petitia dumneavoastra inaintata Inspectoratului de Politie Judetean lasi, remisa spre verificari Serviciului Rutier Iasi si inregistrata cu numarul 7140/05.12.2016, prin care propuneti infiintarea unei treceri de pietoni in localitatea Valea Lupului, in zona restaurantului «Popas Pacurari», va comunicam ca aspectele reclamate de dumneavoastra au fost aduse la cunostinta Primariei Municipiului Iasi, in calitate de administrator al drumului, urmand ca, potrivit competentei, sa se faca amenajarile corespunzatoare”, se arata in raspunsul dat de Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Contactati telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, reprezentantii municipalitatii iesene au sustinut ca iau in calcul varianta infiintarii unei treceri de pietoni in zona, dar depinde de decizia Comisiei de Circulatie.

„Am primit aceasta solicitare, ce va fi supusa examinarii Comisiei de Circulatie. Momentan nu ne putem pronunta daca va fi sau nu infiintata o trecere de pietoni in zona”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Iasi.
 

Aceleasi probleme, la o alta iesire din Iasi
 
Cu aceleasi probleme se confrunta si localnicii din zona Horpaz. Acestia sunt revoltati pe autoritati, motivand ca nu asigura iluminatul tronsonului de drum si nici treceri de pietoni, imediat la iesirea din Iasi, catre localitatea Lunca Cetatuii. De mentionat ca, tronsonul de drum cu pricina ar apartine de Primaria Miroslava. Edilul sustine ca lipsa de colaborare cu Primaria Iasi il tine cu mainile legate. In cele din urma, se pare ca ar fi ajuns la o intelegere, iar in zona se vor infiinta treceri de pietoni si drumul principal va fi semaforizat.
Comentarii
  • Cocalari care s-au mutat la tara printre vii si livezi, ca nu aveau aer suficient la bloc, ridica pretentii. Mergeti la primaria comunei ca se rezolva…

  • Acesti ciobanei (ca de aia au plecat din oras acolo in camp) au impresia ca li se cuvine tot. Ar fi in stare sa ceara trecere de pietoni si pe autostrada.

Adauga un comentariu