National

INCREDIBIL. Nu ai sa crezi cati mici mananca romanii de 1 Mai

Publicat: 01 mai 2014
Romanii consuma anual aproape o jumatate de miliard de mici, iar de 1 Mai se consuma 30 de milioane. O cota de TVA de 5% aplicata acestor produse ar putea creste consumul de la trei la patru mici de persoana numai in ziua de 1 Mai, cand romanul mananca mici cat pentru o luna intreaga.
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii producatorilor de carne, in Romania se consuma anual intre 20.000 si 25.000 tone de mici. Asta inseamna ca pe mesele romanilor ajung in jur de 440 de milioane de mici. Calculele arata ca daca am pune cap la cap toti acesti mici, „am ajunge pana la luna si ne-ar mai ramane sa facem inconjurul pamantului, de doua ori”. Daca luam in calcul populatia activa, reiese ca un roman mananca in medie 40 de mici pe an, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), iar populatia activa reprezinta 11.01 milioane si este cuprinsa intre 20 si 55 ani.
Consumul de mici creste considerabil pe tot parcusul verii, iar apogeul vanzarilor il reprezinta minivacanta de 1 Mai, cand pe parcursul a 2 – 3 zile se consuma peste 1.500 de tone de mici. Asta inseamna ca pe gratare ajunge peste 7% din cantitatea consumata intr-un an intreg. De 1 Mai un roman consuma, in medie, trei mici cu TVA 24%, dar daca aceasta taxa ar fi de 5%, cu acelasi buget un roman si-ar putea permite sa cumpere patru mici, potrivit romaniatv.net.


loading...

Adauga un comentariu