Magazin

INCREDIBIL! O statuie veche de 1.000 de ani ascunde un SECRET UIMITOR – FOTO

Publicat: 24 feb. 2015
Cercetatorii care analizau o statuie veche de 1.000 de ani, care il infatiseaza pe Buddha, au descoperit un detaliu incredibil. Mai precis, in interior se afla o mumie a unui calugar aflat in pozitie de meditatie. Poreclit cel mai batran pacient din istorie, calugarul acoperit de stratul de metal a fost scanat la Centrul Medical din Olanda, pentru a obtine imagini cu trupul din interior. In plus, medicii au folosit un edoscop pentru a examnina cavitatile toracica si abdominala.
Se crede ca mumia apartine calugarului Liuquan, un budist care a murit in China. In timpul examinarii, cercetatorii au descoperit ca organele interne ale mumiei au fost scoase, iar golurile au fost umplute cu bucati de hartie, pe care apar litere chinezesti. Statuia a fost prezentata in cadrul expozitiei „Mumiile, Viata dupa Moarte” si este prima oara cand paraseste China. Intr-o brosura se spuna ca ar putea fi un caz de automumificare.
Acesti calugari puteau rezista cu apa, seminte si nuci timp de 1.000 de zile, apoi cu radacini, scoarta de pin si un ceai toxic, timp de alte 1.000 de zile, perioada in care erau sigilati intr-un mormant. Respirau printr-un tub subtire si aveau la indemana un clopotel din care sunau pentru a-i anunta pe cei din jur ca traiesc. Daca nu mai dadeau nici un semn de viata erau lasati inca 1.000 de zile in mormant. Despre calugarii gasiti mumificati se spune ca au descoperit iluminarea.
Adauga un comentariu