Actualitate

INCREDIBIL! Primele imagini cu Relu Fenechiu in catuse! Procurorii de la DNA i-au scos la suprafata cel mai fierbinte secret! VIDEO

Publicat: 23 iun. 2016
1

@ Nimeni nu l-a mai vazut pana acum pe Relu Fenechiu in aceasta ipostaza, pentru ca de fiecare data a evitat sa apara asa @ Procurorii de la DNA au scos ieri la suprafata un lucru pe care toata lumea il banuia, insa nimeni nu avea informatii concrete, Fenechiu primea spagi pentru a intermedia contracte cu institutii publice @ Ieri, procurorii au anuntat ca a primit o spaga de 620 mii euro pentru a favoriza o firma de software sa prinda un contract la Ministerul Justitiei @ „Nu sunt vinovat cu nimic”, a spus Fenechiu la iesirea din sediul DNA

De-a lungul timpului, Relu Fenechiu a fost implicat in tot felul de scandaluri, care de care mai rasunatoare. Este unul dintre cei mai notorii politicieni ieseni. A fost condamnat pentru cinci ani in dosarul Transformatorul, pentru instigare la abuz in serviciu. Acum, astepta linistit in Penitenciarul Vaslui sa-si ispaseasca pedeapsa. Numai ca, ieri dimineata, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti (DNA) i-au facut o surpriza de toata frumusetea: l-au pus sub acuzare pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta si a infractiunii de spalare de bani.

Este vorba de fapte comise in perioada in care era deputat in Parlamentul Romaniei si Ministru al Transporturilor. Este pentru prima data cand este suspectat oficial de o asemenea infractiune de coruptie. Procurorii sustin ca ar fi primit 620.000 euro pentru a favoriza obtinerea unui contract de catre o firma de software de la Ministerul Justitiei. Acest contract a fost implementat cu ajutorul lui Ion Krech, care la momentul savarsirii faptei era director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Justitiei si membru in comisia de licitatie. In prezent, Ion Krech lucreaza la Directia Implementare Proiecte finantate de Banca Mondiala din cadrul Ministerului Justitiei.

Ambii au fost adusi ieri cu mandat la sediul DNA Ploiesti, pentru audieri. Fenechiu a fost adus in catuse. De la inceputul anului 2014 si pana in prezent, acesta n-a fost vazut niciodata in catuse in spatiul public, in noua calitate de puscarias. La procesele la care a fost citat in toata aceasta perioada, nu s-a prezentat, tocmai de frica sa nu fie fotografiat in catuse. Ieri, era zambitor si parea sa nu fie prea afectat de noul dosar in care este cercetat.

Mita primita de Fenechiu : 620.000 euro

Timp de cateva ore, procurorii i-au audiat ieri pe ambii acuzati. „În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru în comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, în trei transe, suma totala de 239.000 euro. Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma în câstigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, în valoare de 14.700.000 lei fara TVA”, au mentionat procurorii.

„Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficiala, prin intermediul aceluiasi intermediar, suspectul Krech Ion a remis reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. În acelasi sens, suspectul a mai conceput si redactat împreuna cu reprezentantii firmei respective, documentele aferente licitatiei, inserând în cuprinsul lor cerinte menite a-i favoriza pe acestia din urma”, au mai completat acestia. In schimbul banilor primiti, Ion Krech ar fi asigurat si buna derulare a contractului, a sustinut si fundamentat note interne, a semnat fise de acceptanta, acte aditionale si a ajutat la deblocarea platilor atunci cand interveneau probleme.

„În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintita mai sus, a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (în valoare de 14.700.000 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis si acordat în câstigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la functionari din cadrul Ministerului Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de de 620.000 euro”, au completat procurorii. „Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, între cele doua societati si firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestari servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de catre angajatii acesteia din urma”, au conchis acestia. „Nu sunt vinovat cu nimic”, a spus Fenechiu la iesirea de la audieri.

Comentarii
Adauga un comentariu