Scena artistica din Romania

INCREDIBIL! Rusia isi doteaza armata cu „chinezarii”

Publicat: 06 aug. 2014
3
Companiile ruse din industria spatiala si complexul militar-industrial intentioneaza sa achizitioneze din China componente electronice in valoare de mai multe miliarde de dolari in perioada urmatoare. Industria spatiala si de aparare rusa nu au utilizat pana in prezent componente importate din China, scrie realitatea.net.


Vezi si Un nou razboi e pe cale sa inceapa!

 

„Colaboram cu China Aerospace Science and Industry Corporation. Institutii din cadrul sau ne-au oferit deja cateva zeci de pozitii, alternativa – fie directa, fie cu modificari minore – a elementelor pe care nu le mai putem cumpara in Occident din cauza sanctiunilor instituite de SUA„, a indicat un responsabil al Agentiei spatiale ruse, sub anonimat.

 
Vezi si Efectele celui de-al doilea Razboi Rece se resimt la rusi

In urmatorii doi ani, pana cand industria autohtona isi va lansa propria productie de categorii nominale „space” si „military”, Rusia va cumpara aceste componente din China pentru mai multe miliarde de dolari. Stabilirea unei cooperari pe scara larga cu producatorii chinezi ar putea fi primul pas spre formarea unei aliante tehnologice cu participarea tarilor membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud), apreciaza Andrei Ionin, expert in cadrul asociatiei stiintifice si de productie GLONASS

Adauga un comentariu