Sport

INCREDIBIL! Se pregatesc schimbari in regulamentul din fotbal

Publicat: 16 oct. 2014
1

Regulamentul din fotbal este aproape sa sufere o noua modificare, Michel Platini, presedintele UEFA, dorind introducerea cartonasului alb, sustine AFP. Aceasta schimbare ar aduce eliminarea temporara a fotbalistilor, pentru zece minute.

In cartea „Parlons Football„, Platini vorbeste despre noile reguli pe care le vrea introduse in fotbal. Cartonasul alb si-a putea face aparitia. Acesta ar aduce fotbalistilor o eliminare temporara de zece minute.

Citeste si Dezvaluire incredibila: cum a castigat Romania organizarea EURO 2020

Ce reguli noi propune Michel Platini
Doua schimbari la pauza, in afara de alte trei din cursul jocului.

Cartonasul alb va fi aratat jucatorilor care contesta deciziile arbitrului. Jucatorul care primeste acest cartonas va fi eliminat temporar pentru zece minute.

Citeste si Asta e chiar culmea! CM 2022 se va disputa iarna

Se doreste renuntarea la limita de varsta a arbitrilor, in cazul acestora tinandu-se cont doar de „competenta si capacitatea fizica”.

Cei doi arbitri care se afla in spatele portilor ar putea avea voie sa intre pe teren, daca situatia o cere.

Citeste si Rusia si Qatar, in pericol: ar putea pierde CM 2018 si CM 2022

Se poate renunta la „tripla pedeapsa” pentru fotbalistul care faulteaza in postura de ultim aparator (penalty, eliminare si suspendare). Se va trece la „dubla pedeapsa” – penalty si cartonas galben pentru cei care faulteaza in careul de 16 metri. Eliminare si lovitura libera daca faultul este comis in afara careului, conform Digisport.

Adauga un comentariu