Actualitate

INCREDIBIL! Situatie fara precedent! Relu Fenechiu arunca in aer hotararea de condamnare!

Publicat: 24 ian. 2016
1

@ Relu Fenechiu a pus la cale un plan de-a dreptul spectaculos de a scapa de prejudiciul din dosarul care l-a trimis la puscarie @ Fostul Ministrul al Transporturilor vrea sa-i fie restituite transformatoarele vandute ilegal catre SC Servicii Energetice Moldova SA @ Fenechiu nu vrea sa achite prejudiciul, pana nu-i sunt date inapoi transformatoarele si componentele electrice @ Daca acest lucru nu se poate realiza, Relu Fenechiu vrea ca judecatorii sa-i faca o compensare, prin care sa nu mai plateasca nimic: SC Servicii Energetice Moldova SA sa ramana cu transformatoarele, iar el sa nu mai achite prejudiciul @ A comandat deja doua expertize, care ii sunt favorabile @ Pana in prezent, nu a fost recuperat niciun leu @ Ceilalti acuzati, directorii de la Electrica, asteapta cu sufletul la gura ca Relu Fenechiu sa rezolve problema

Relu Fenechiu a venit cu o varianta de-a dreptul incredibila in fata judecatorilor. Acesta nu vrea nici in ruptul capului sa plateasca prejudiciul din Dosarul Transformatorul, dosarul care l-a trimis pentru cinci ani in spatele gratiilor. A formulat tot felul de contestatii impotriva executorilor judecatoresti, impotriva Finantelor Publice si impotriva SC Servicii Energetice Moldova SA. In acelasi timp, si sotia sa lupta pentru a salva averea. Acum, Relu Fenechiu a gasit o cale si mai simpla de scapa de plata prejudiciului stabilit de instanta de judecata, respectiv 5,7 milioane lei. Fostul Ministru al Transporturilor duce bataia de unul singur, pentru ca ceilalti acuzati, directorii de la Electrica SA, au sustinut ca nu au bani sa plateasca.

Mai exact, Fenechiu sustine ca va plati prejudiciul in momentul in care SC Servicii Energetice Moldova SA ii va restitui transformatoarele si piesele componente. Rationamentul explicat de Relu Fenechiu in contestatiile pe care le-a depus pe rolul instantelor de judecata din Iasi si din Bacau este urmatorul: Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat tranzactiile dintre firmele liberalului si Electrica Moldova SA si acum acesta vrea ca partile sa fie repuse in situatia anterioara. Fenechiu vrea transformatoarele inapoi. In cazul in care nu se poate realiza acest lucru, acesta vrea sa fie redus sau compensat cuantumul sumei pe care trebuie sa o plateasca catre SC Servicii Energetice Moldova SA.

Expertizele ii sunt favorabile

Intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bacau, Relu Fenechiu a solicitat efectuarea a doua expertize, tehnica si contabila, prin care incearca sa scape de plata prejudiciului. „Instanta penala a solutionat in mod eronat latura civila a cauzei, in sensul ca, desi s-au considerat nule o serie de facturi care ar fi afectat raporturi comerciale, care in aprecierea instantei penale au fost incheiate fraudulos intre societatile fata de care a operat cesiunea de creanta si parata SC Servicii Energetice Moldova SA, totusi instanta nu le-a anulat in dispozitiv. Prin urmare, SC Servicii Energetice Moldova SA a primit bunurile care au formulat obiectul acestor facturi, cu care a ramas in patrimoniu si o parte au fost utilizate in activitatea curenta, iar pe de alta parte, parata (SC Servicii Energetice Moldova SA – n.r.) incaseaza si contravaloarea bunurilor de la reclamanti (Fenechiu si locotenentii sai – n.r.)”, a declarat Relu Fenechiu. Expertii au sustinut ca SC Servicii Energetice Moldova SA ar fi vandut componente electrice in valoare de peste 2,1 milioane lei catre alte firme, componente cumparate initial de la firmele liberalului iesean.

Vrea sa fie facuta compensare si sa nu mai plateasca nimic

In prezent, in depozite s-ar mai afla piese in valoare de aproape un milion lei. Expertii mai sustin ca restul pieselor ar fi fost folosite deja in activitatea curenta. „Daca se va constata nulitatea contractelor de vanzare-cumparare, atunci se va impune restituirea pretului platit, restituirea in natura a bunurilor sau contravalorii celor valorificate, cu consecinta operarii de drept a compensarii in acest din urma caz. De asemenea, prin apararile formulate de subsemnatul in cadrul prezentei contestatii la executare, nu am cautat sa contest cuantumul prejudiciului de 5.672.081 lei, stabilit de catre instanta suprema, ci sa arat posibilitatea compensarii acestei creante detinute de subsemantul asupra SC Servicii Energetice Moldova SA, intervenind astfel cauze de stingere a obligatiei inscrise in titlul executoriu”, a mai explicat Relu Fenechiu, in contestatiile depuse pe masa judecatorilor. „In conditiile in care exista posibilitatea compensarii de drept a creantelor dintre SC Servicii Energetice Moldova SA si subsemantul, cu consecinta diminuarii debitului sau chiar a constatarii inexistentei acestuia, se impune din aceasta perspectiva admiterea prezentei cereri de apel in sensul admiterii contestatiei la executare formulate”, a conchis acesta.

Comentarii
 • din punct de vedere juridic are dreptate, trbuie sa i se restituie transormatoarele … ca acestea echivaleaza cu suma care ar trebui restituita, aici ar trebui intrebat expertul.

 • Sa-i dea inapoi fierul vechi si sa ia banii + o grasa despagubire..in Romania nu se plateste o amenda de x% extra, cum adica fix prejudiciul ? Si-l mai vezi pe golanul asta de fene ca iese si mai repede din puscarie pe3 motiv de buna [purtare, ca muncit in atelier, ca a avut un comportament exemplar…tara de prosti, ne fac niste smecheri de 2 bani.

 • este imposibil sa existe o lege care sa dea dreptatea la asa o enormitate!
  asta inseamna ca orice contract de vanzare -cumparare…sau orice vanzare facuta cu factura din gestiunea proprie sa consfinteasca dreptul ca un cumparator sa tina la dispozitie marfa si sa o inapoieze vanzatorului fix cand acesta se trezeste ca o vrea inapoi?este cumva mentionat undeva faptul ca o vanzare _-cumparare este lovita de nulitate?sa nu mai vorbim de deprecierea bunului vandut , care odata ajuns in gestiunea si proprietatea cuiva sufera depreciere si i se calculeaza amortizare!pai cumparatorul poate reclama cota de amortizare…infine…expertiza trebuia sa inceapa cu evaluarea bunurilor la ziua de astazi….si sa vada clar ca nu mai poate corespunde valoarea cu cea initiala…in plus in moemntul in care se constat un prejudiciu….si este mentionat intr o hotarire judecatoraesac definitiva..curg penalitati si reactualizari la rata inflatiei…

 • Este logica cererea lui Fenechiu.Daca o instanta a hotarat ca prin aceasta vanzare/cumparare s-a creat un prejudiciu,vanzatorul sa primeasca,inapoi,lucrul vandut,iar cumparatorul,banii dati.Astfel,tranzactia respectiva se anuleaza.Termenul de pedeapsa executat deja,poate fi considerat sanctiunea statului pentru o tentativa de inselaciune(de pilda).

 • Sa inteleg ca el face puscarie doar pentru prejudiciu, inselaciunea nu se pedepseste, mai nou separam una de alta ca sa iasa de la „hotel” un politician care poza mereu in „virgina”?
  Daca i se da rezolutie favorabila, apoi justitia trebuie pusa si ea in acelasi „hotel”, e clar.

  • Fapta de inselaciune nu a fost niciodata dovedita. Nu au fost dovezi cum ca Fenechiu si co. s-au inteles cu directorii de la Electrica. El face puscarie fix pentru prejudiciu

 • De ce tot vorbin de aceasta tranzactie?E clar ca luat marfa de la Ciurea. Dar pentru caa distrus orasul nu il intraba nimeni? Nu credeti ca ar trebui sa-l judece iesenii? Cladirea de la mase plastice nu se ia in calcul? fabrica Nicolina? delapidarea de la Pascani? case facute pe un deal care vine la vale si multe altele. Probabil nu mai are cine cotiza la PNL si trebuie sa iasa basma curata.

 • Relu Fenechiu ar trebui intrebat de DNA si despre terenurile luate de la cetatenii din satul Hoisesti, comuna Dumesti, jud. Iasi, cam 40 ha la drumul european 585, intre Letcani si Podu-iloaiei.

 • pentru „un taran” … jigodia are dreptate, contractul intre parti este lege… etc…..dar, paguba nu se stinge cu acordul partilor. Ce uita golanul? Sunt prejudiciile aduse de inselatorie! Tataaa … mai sta 20 de ani si cu averea confiscata.

 • Golanul de Fenechiu face valva, daca a livrat utilajele cu siguranta ele au fost platie acestei javre, daca s-a anulat tranzactia, exista o singua solutie, sa dea bani inapoi SC Service Energice Moldova si primeste utilajele. Numai ca prejudiciul creat s-a datorat faptului ca s-a livrat utilaje de fier vechi si platite de S.C. ca noi. Nu are dreptate acest jeg.

 • Sa ii faca si un castel in SPANIA si unul pe Costa de Azur.Cum e posibil sa faci smecherii si sa ceri si bani inapoi ,in ce tara traim ,ce fel de justirie e asta?

 • mafiot, ne-mafiot, trebuie sa recunoasteti ca e orientat: si-a luat in jurul lui oameni destepti (nota fratii Tugui), ceea ce nici un altul ca el nu a facut. Bravo lui, Bravo lor!!!

Adauga un comentariu