National

INCREDIBIL! Sot si sotie din Romania, s-au ALATURAT Statului ISLAMIC

Publicat: 21 oct. 2016
1
Doi arabi israelieni, sot si sotie, care s-au alaturat gruparii Stat Islamic impreuna cu cei trei copii minori ai familiei, au fost trimisi joi in judecata, potrivit site-urilor de internet ale televiziunii saudite Al Arabiya si cotidianului israelian Yedioth Ahronoth.
Potrivit rechizitoriului, Wissam Zbeidat, in varsta de 41 de ani, si sotia sa, Sabrine Zbeidat, 31 de ani, in Sakhnin, au calatorit in Turcia, cu ocazia unui concediu in Romania, in 2015. Din Turcia, ei au trecut clandestin granita in Siria, unde luptatorii Stat Islamic le-au luat pasapoartele, apoi i-au dus in Irak, la Mosul.
Wissam Zbeidat a fost antrenat militar si pregatit ideologic, apoi a luptat impotriva armatei irakiene si a fost ranit. Ulterior, familia Zbeidat a incercat sa abandoneze gruparea islamista si a primit ajutorul rudelor pentru a plati calauze care sa-i scoata din Irak. Dupa 10 incercari de a trece in Turcia, uneori drogandu-si fiica cea mai mica pentru a nu-i da de gol cu plansete, familia a ajuns in cele din urma pe teritoriul turc, unde sotii au fost arestati, a dezvaluit serviciul israelian de securitate Shin Beth.
Comentarii
Adauga un comentariu