Magazin

INCREDIBIL. Tatuajele infractorilor, INDICII pentru delictele comise

Publicat: 09 feb. 2015
Un studiu realizat de politia din Brazilia arata ca tatuajele infractorilor ofera indicii clare despre delictele comise de acestia. Mai precis, oamenii legii au analizat peste 30 de imagini, ajungand la concluzia ca unele tatuaje sunt de fapt „carti de vizita” care arata colegilor de breasla ce fapte au comis. Interesant este ca aceste imagini sunt folosite atat in Brazilia, cat si in SUA, Rusia si unele zone din Europa.
Tatuajele care reprezinta un clown sunt folosite de hoti si de infractorii care au asasinat politisti, vrajitorul indica apartenenta la un grup de traficanti de droguri, „Diavolul tasmanian” este imaginea folosita de hotii care fura in grupuri, iar „Speedy Gonzales” este asociat cu transportul de droguri. Un simplu punct negru, tatuat pe o parte a corpului, arata ca persoana fura din buzunare, doua puncte suprapuse reprezinta tatuajul violatorilor, iar trei puncte dispuse in triunghi indica o persoana care face parte din lumea consumatorilor si celor care consuma droguri.
Aceste indicii nu au fost oferite de infractori, intrucat acestia au un cod al tacerii pe care il respecta. Politistii au analizat imaginile in functie de condamnarile posesorilor, reusind astfel sa identifice un tipar. Autoritatile au subliniat ca acest studiu nu va fi folosit pentru discriminarea persoanelor cu tatuaje, care de multe ori sunt doar „o forma de exprimare”.


loading...

Adauga un comentariu