Eveniment-Social

Incredibil! Un fotograf iesean a fost invitat la cea mai mare expozitie din Europa! Organizatorii au ramas inmarmuriti cand au descoperit povestea din spatele fotografiilor – FOTO

Publicat: 15 iul. 2019

Un fotograf iesean a fost invitat in Austria la unul dintre cele mai importante evenimente de cultura, organizate in orasul Baden. Este vorba despre cea mai mare expozitie de fotografie din Europa, la care vor participa reprezentantii a 25 de tari. Marius Florescu, un vestit fotograf din Iasi, va participa la expozitia fotografica denumita "Fete din umbra", cu 22 de lucrari. Evenimentul va avea loc in perioada 27 august – 6 septembrie, unde va fi prezenta delegatia din Viena, dar si media locala. Din mii de participanti au fost selectati doar 25, printre care se numara si Marius. Costurile privind deplasarea si cazarea vor fi suportate de catre organizatori.

Marius Florescu a inceput inca de anul trecut un turneu de promovare a muncii sale, astfel incat prima expozitie a avut loc in luna august 2018 la Piatra Neamt, dupa care a urmat sa-si prezinte lucrarile in Timisoara, Cluj si intentioneaza sa incheie turneul in Iasi, in incinta Ateneului Tatarasi.

Marius este unul dintre artistii ieseni care au luptat sa-si promoveze munca, in pofida circumstantelor deloc favorabile pentru felul in care este privita si apreciata arta in Romania. Marius s-a nascut la Piatra Neamt si a fost abandonat la nastere, sufera de boala incurabila Wilson (n.r.- genetica mostenita, asociata cu metabolismul anormal al cuprului, care duce la stocarea excesiva a cuprului) si are o malformatie a mainii stangi. Boala i-a adus multe necazuri si neplaceri, dar nu a incetat sa creada in visul lui. A descoperit pasiunea pentru fotografie la varsta de opt ani, in timp ce se afla la centrul de plasament. A avut nenumarate expozitii in tara, dar si strainatate, doua dintre ele fiind in muzeuul Luvru din Paris si una in New York.

Vezi si: A depus peste 2000 de CV-uri, dar nu l-a angajat nimeni

Marius a intrat la Facultatea de Mecanica din Iasi, dupa care a terminat Facultatea de Filosofie si a incheiat cu un master in arta fotografica. Marius a luptat singur intr-o lume care nu i-a fost partenera, iar unul dintre visele lui este sa fie deschizator de drumuri pentru copiii din orfelinate si sa ii invete arta fotografica. "A fost extrem de greu sa ajustez acest proiect, deoarece am implicat atat echipa de la Viena, cat si cea din Baden, dar si reprezentantii unor ONG-uri. De mic mi-am dorit sa devin fotograf si nu am abandonat niciodata acest vis, indiferent cate oprelisti am avut atat pe plan personal, cat si financiar. Am luptat si am sa lupt pentru ca arta sa fie mult mai mult apreciata. Este extrem de greu sa-ti castigi existenta daca esti artist, dar asta nu trebuie si nu ar trebui sa impiedice pe nimeni sa-si urmeze calea", spune Marius Florescu.

Adauga un comentariu