Local

Incredibil! Un iesean a castigat un proiect de 1,7 milioane euro, insa nu a mai ridicat banii

Publicat: 17 mart. 2013
1

@ Un proiect european de cateva milioane de euro a „intrat la apa” @ Firma SC Arcom International Company SRL a depus un proiect pentru construirea unei fabrici de nutreturi in Tomesti @ Afacerea a fost cesionata inainte de implementarea proiectului

Unul dintre proiectele de succes din judet, care i-ar fi ajutat pe iesenii care detin ferme de animale, s-a dovedit a fi un esec. Este vorba de construirea unei fabrici de nutreturi in comuna Tomesti cu finantare europeana. Firma SC Arcom International Company SRL a depus un proiect in valoare de 1,75 milioane de euro pe masura 123- „Modernizarea exploatatiilor agricole„, sectorul vegetal. Acesta viza infiintarea unei fabrici de nutreturi combinate prin modernizarea corpului existent, desfiintarea partiala si construirea unui corp nou pentru instalatia de granulare si silozuri in Tomesti. Contractul a fost semnat, insa afacerea nu s-a mai concretizat datorita unor probleme care au inceput sa apara in ceea ce priveste datoriile pe care le avea societatea. Astfel, a fost deschisa procedura de insolventa pe numele firmei anul trecut, in luna ianuarie. Societatea Big Dutchman International GMBH este unul dintre creditorii din dosarul insolventei, activitatile principale ale acesteia fiind monitorizarea prin sisteme software a fermelor de animale sau alte societati care fac investitii in acest domeniu, cum se intampla in cazul in care se construieste o ferma de nutreturi. Proiectul a fost declarat eligibil, insa nu s-a mai concretizat nimic din ceea ce se preconizase.

Afacerea a fost cesionata inainte de a fi implementat proiectul, iar construirea fabricii a ramas la stadiul de proiect. Fosta administratie a societatii cesionate vara trecuta sustine ca a facut tot posibilul pentru ca business-ul sa se concretizeze. „Nu ne mai ocupam noi de proiect. Noi am inceput sa facem proiectul european si am vandut afacerea inainte de a fi implementat proiectul. Atunci s-a cesionat afacerea. Proiectul a ramas in aer, nu a mai fost implementat. Noi am cesionat tot si am incercat sa obtinem finantarea. Cei care au putut sa faca nu au mai facut nimic. A fost un proiect bun, eligibil, a fost contractat insa nu s-au facut achizitiile. Noi am muncit degeaba, a trebuit sa cesionam, nu va pot spune din ce cauza. Inca mai suferim din cauza acestui proiect”, a spus fostul administrator al firmei. Cu toate ca societatea si-a schimbat actionariatul, acest lucru nu impiedica infiintarea fabricii. Reprezentantii Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi sustin ca inca nu au informatii daca firma a intrat in insolventa, insa in cazul in care acest lucru s-a intamplat, ei au fost notificati. „Nu stiu daca firma este in insolventa, dar o sa ma interesez. Pe noi au obligatia sa ne notifice daca se schimba administratorul, actionariatul sau daca au intrat in insolventa. In cazul in care s-au facut deja plati si avem de recuperat banii, noi ne inscriem la masa credala pentru a primi acele sume”, a declarat Anghel Ficu, director general adjunct al CRPDRP Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu