International

INCREDIBIL! WIKILEAKS face PUBLIC emailurile sefului de campanie a lui Clinton

Publicat: 11 oct. 2016
Wikileaks a scos la iveala, luni, 2.000 de emailuri care se presupune ca apartin lui John Podesta, presedintele de campanie al candidatului Partidului Democrat Hillary Clinton, informeaza site-ul postului CNN, citat de RomaniaTv.
Wikileaks sustine ca detine alte 50.000 de emailuri ale lui John Podesta, intrand in posesia lor prin spargerea parolei de mail al lui Podesta.
Majoritatea emailurile au fost scrise in anul 2015 si surprind o serie de discutii strategice si politice dintre angajatii lui Clinton despre cum sa abordeze probleme ale zilei sau presa, inclusiv lansarea cartii „Clinton Cash”, in care sunt dezvaluite activitati abjecte ale Fundatiei Clinton. Intr-un alt email, asistentul lui Clinton, Doug Band, se refera la Chelsea Clinton drept „un copil rasfatat”.
In urma relevarilor acestor emailuri, membrii campaniei lui Hillary Clinton Clinton au acuzat omologii lor republicani de „aclamarea unor dezvaluiri orchestrate de Vladimir Putin,” dupa ce consilierul lui Donald Trump, Jason Miller, a postat pe Twitter o adresa a unei pagini web in care emailurile in cauza fusesera facute publice.
„Este absolut scandalos faptul ca membrii campaniei lui Trump aclama relevarile orchestrate de Vladimir Putin pentru a interveni in campania prezidentiala, asta dupa ce Trump a incurajat spionajul de-a lungul verii si a continuat sa nege implicarea, spargerea conturilor de email a avut loc chiar in timpul dezbaterii. Asta demonstreaza ca pana si Putin stie ca Trump a avut parte de un weekend si o dezbatere nereusita”, a declarat Glen Caplin, purtatorul de cuvant al lui Hillary Clinton.
Site-ul WikiLeaks a fost acuzat in repetate randuri de colaborare cu Rusia, iar oficialii americani au invinuit Rusia de implicare in campania electorala din SUA prin atacuri coordonate de spargere a unor conturi de email, desi nu au invinovatit propriu-zis Rusia pentru dezvaluirile facute de Wikileaks.
Wikileaks a relevat vineri emailuri ce par a fi transcrieri ale discursurile private rostite de Hillary Clinton in mediile corporatiste. Discursurile pledeaza pentru programe de austeritate si pentru tipuri de activitati comerciale care sunt in contradictie cu ideile expuse in campania electorala prezidentiala.


loading...

Adauga un comentariu