Aperitive

Incredibila reteta! Chiftelute delicioase din… vinete!

Publicat: 30 sept. 2019

Vinetele sunt o sursa buna de vitamine si nutrienti, insa nu pot fi preparate in prea multe feluri. Dupa ce incerci salata de vinete si vinetele la gratar si vrei sa prepari si altceva, mai ales in aceasta perioada de post, site-ul iladies.ro propune o reteta spectaculoasa, la care nici nu ne gandeam: chiftelute din vinete.

Textura si gustul delicat al acestor chiftelute va vor determina sa le preparati saptamanal. Reteta de post si pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi faina de soia in locul fainii de grau. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service.

Ingrediente

  • 1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
  • 1 ceapa de marime medie
  • 1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
  • 1 lingurita usturoi praf/deshidratat
  • 1 lingurita piper negru
  • 2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
  • 3-4 linguri faina de grau
  • 1-2 cani de ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot face si la cuptor)
  • 1 lingurita sare (dupa gust)

Depinde, daca nu se pot modela se pune faina cat este necesara. Celiacii pot elimina fulgii de ovaz si faina, o pot inlocui cu faina de soia/naut.

Cum se prepara?

Coace vanata (cu tot cu coaja la cuptor) Cred ca stii cum se face si lasa-o sa se raceasca. Curata si ceapa si taie-o marunt. Cand s-a racit, curat-o de coaja si taie-o cu un cutit, sau cu ce folosesti tu. Pune intr-un lighean sau castron mare, adauga ceapa taiata marunt. Adauga celelalte ingrediente (faina, mirodeniile, ceapa, sarea) amesteca foarte bine si vezi daca se leaga si se pot modela.

Daca nu, mai adauga faina de grau/soia pana se leaga. Modeleaza ce forme vrei: rotunde, de mici, plate. Cum iti vine la indemana. Le prajesti in ulei pe toate partile, vreme de 4 – 5 minute sau le poti baga la cuptor, necesitand mai mult timp.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit