Actualitate

Incurcaturi cu 900 de acte de casatorie si nastere

Publicat: 15 apr. 1999
1

•Conducerea CJ aduce acuzatii primarului Constantin Simirad •Pentru deficientele constatate in activitatea oficiului de stare civila, Primaria a facut presiuni

In urma unui control efectuat, anul trecut, de catre reprezentantii Ministerului de Interne si ai Departamentului pentru Administratia Publica Locala, la Primaria municipiului Iasi au fost gasite un numar de 226 acte de casatorie, din anul 1998, neintocmite, desi casatoriile au fost oficiate si s-au eliberat certificate de casatorie.

Respectivele acte au fost numai numerotate si semnate de catre soti. De asemenea, controlul a evidentiat si un numar de 653 de acte de nastere, intocmite intr-un singur exemplar. Verificarea documentelor de stare civila si consecintele unor nereguli constatate au constituit, la acea data, subiectul unor discutii intre primarul Constantin Simirad si Elena Velicu, sefa biroului de stare civila din cadrul CJ. In final, referentul care a prejudiciat actele de stare civila a fost sanctionat cu mustrare de catre comisia de disciplina si a fost schimbat de la acel serviciu.

Ieri, conducerea CJ a informat prin purtatorul sau de cuvint, Florin Hozoc, ca primarul a fost atentionat de reprezentantii serviciului de stare civila a CJ privind greselile din actele de stare civila: „La sanctiunile propuse de referenti s-a raspuns cu interventii si presiuni din partea Primariei. Cea mai vizata persoana din CJ a fost Elena Velicu, care a fost avertizata de primarul Simirad. Chiar si in cazul functionarului primariei, sanctionat de comisia de disciplina, au fost interventii din partea fostei secretare a CL, Lenuta Milatinovici, pentru ca pedeapsa sa nu fie prea aspra. Presiunile sint si in momentul de fata”.

Contrar celor afirmate de conducerea CJ, Elena Velicu, a replicat ca „intr-adevar, anul trecut au fost citeva cazuri in care s-au constatat greseli in actele de stare civila. Raspunderea a apartinut fostei sefe a oficiului, Alina Lungu, care ulterior a fost inlocuita. Am avut discutii cu primarul, dar care au fost intelese de catre acesta”. Referitor la presiunile trecute si prezente, Elena Velicu a negat existenta acestora.

Adauga un comentariu