Diete si regimuri

Indicatiile terapeutice ale fructului mango

Publicat: 21 feb. 2012

Potrivit unui studiu australian, mango este un fruct care nu ar trebui sa lipseasca din dieta diabeticilor. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest fruct are efecte similare obtinute in urma administrarii unor medicamente destinate tratarii diabetului si colesterolului. Iata si alte beneficii ale fructului mango:

1. Previne cancerul
Mango este benefic in cazurile de cancer, anemie dar si accident vascular cerebral. Fenolii si enzimele din mango au capacitatea de a preveni cancerul si scad riscul aparitiei cancerului gastrointestinal.

2. Mentine sanatatea ochilor
Datorita continutului bogat de vitamina A , fructul de mango are un rol important si in mentinerea sanatatii ochilor si asigura o buna functionare a retinei.

3. Combate aciditatea si previne constipatia
In ceea ce priveste digestia, fructul combate aciditatea gastrica si datorita continutului ridicat de fibre, previne constipatia.

4. Combate anemia si bolile de inima
Mango este recomandat atât femeilor insarcinate cat si persoanelor care sufera de anemie, datorita continutului bogat in fier. De asemenea vitamina C din fruct asigura o absortie optima a fierului din alte alimente.

Nutritionisti recomanda consumul fructului de mango, care datorita continutului de vitamine B1, B2, B3, B6, C, dar si in acid folic si retinol combate bolile cardiovasculare si pe cele ale ochilor.loading...

Adauga un comentariu