Plante medicinale

Indicatiile terapeutice ale ignamei salbatice

Publicat: 16 ian. 2012

Ignama salbatica (dioscorea villosa) este o planta originara din Mexic si America de Sud. Este agatatoare, cu radacini dense si carnoase (rizomi cu diametrul de 10 cm) si tulpini incolacite, ce pot ajunge pana la 6 m lungime. Frunzele sunt colorate in verde intens, au forma de inima si cresc in dreptul nodurilor de pe tulpini cate patru, sunt netede pe partea superioara si rugoase pe cea inferioara. Florile cresc sub forma de manunchiuri axilar frunzelor si sunt verzi galbui.

Printre substantele chimice din compozitia plantei se numara: saponine steroidiene (dioscina si gracilina), tanini, fitosteroli, amidon si diosgenina. Principalele proprietati ale ignamei sunt: calmeaza durerile reumatismale, antispastica, antiinflamatoare, colagoga. In fitoterapie se utilizeaza rizomii. Extractul acestei plante este utilizat si in industria cosmetica in componenta cremelor antirid.

Indicatii terapeutice
Uz intern:  reumatism, colici, artrite, colon iritabil, crampe musculare, dismenoree, Alzhaimer, scleroza in placi, menopauza, stimuleaza cresterea sanilor, poliartrita reumatoida, osteoporoza, greturi matinale, spasme musculare, colesterol marit  – sub forma de decoct din pulbere de rizomi.  loading...

Adauga un comentariu