Social

Indicatoare rutiere amplasate aiurea. Turismele mai grele de 1,5 tone, interzise pe strada Crinilor

Publicat: 18 nov. 2011
Din pricina unor indicatoare rutiere, pe strada Crinilor se circulă în condiții de nelegalitate. Indicatoarele, montate la ambele intrări, interzic circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 1,5 tone. Conform indicatorului, nu doar majoritatea microbuzelor, furgonetelor sau autoutilitarelor nu ar trebui să circule pe acolo, ci și o mare parte a autoturismelor, pentru că și acestea pot depăși doar prin construcție masa permisă.

Restricția este ciudată și arbitrară, având în vedere faptul că o bună parte din autoturismele care circulă în România au o greutate ce depășește 1500 kg: de la hibrizii de teren și limuzinele de lux până la variantele combi sau break ale unor mărci precum Volkswagen Golf sau Opel Astra. Potrivit Codul Rutier și Regulamentului Auto, masele totale maxime autorizate care determină categoriile relevante de autovehicule sunt 3500 kg (B, BE), 7000 kg (C1) sau 12000 kg (C1E, D1E). Indicatoarele ce interzic accesul în funcție de masa autovehiculului iau în calcul aceste intervale.

Informat de reporterul Actualitatea TV, viceprimarul Neculai Enea a declarat că va discuta situația în Comisia de Circulație și va comunica soluția.loading...

Adauga un comentariu