Boli si tratamente

Indicii ca ai urticarie. Iata cauzele si tratamentul adecvat

Publicat: 03 feb. 2013
7

Principalele cauze ale urticariilor sunt:
 
– consumul de alimente cu potential alergen: oua, fructe, alune, nuci, fructe de mare;
aditivi alimentari si coloranti;
– tratamentele medicamentoase;
– contactul cu animalele;
– expunerea la lumina soarelui;
– infectii virale;
– intepaturi ale insectelor;
– leucemie;
– cancer;
– boli autoimune.
 
De asemenea, un factor important de risc este considerat stresul!
Urticaria reprezinta asa numitele „bubute dulci” sau, in termeni medicali, papule cutanate rosii, umflate si pruriginoase, care pot aparea in orice regiune a corpului. 
  
Imediat dupa ce cauza uricariei a fost gasita, aceasta trebuie evitata complet pentru ca pacientul sa nu se expuna unui risc mai mare, cum ar fi socul anafilactic, tumefierea laringelui si incapacitatea de a respira.
 
Daca ai urticarie trebuie sa eviti baile fierbinti, lenjeria de corp stramta si iritanta, medicamentele de orice fel! La aceasta lista se adauga si bauturile alcoolice, bauturile care contin cofeina si cafeina.
 
De asemenea, daca ai urticarie fa tot posibilul sa eviti transpiratia, in consecinta activitatea fizica trebuie sa fie una redusa considerabil.
O data cu aparitia urticariei este bine de stiut ca o vizita la medic ar trebui facuta de urgenta pentru evitarea complicatiilor. Urticaria poate fi un simptom al unei grave afectiuni, anafilaxia) si poate fi urmata de rinoree (secretii nazale abundente), paloarea fetei, transpiratii reci, tensiune arteriala scazuta si se poate ajunge si pana la coma si stop cardiac.
 

Adauga un comentariu