Mama si copilul

Indicii care anunta problemele de vedere ale copilului

Publicat: 07 ian. 2011

Ochii copiilor se dezvolta pana in jurul varstei de 8 ani. Specialistii sustin ca afectiunile oftalmologice viitoare sunt tradate de cateva semne, la care parintii trebuie sa fie atenti pentru a lua masuri din timp. Iata cateva din gesturile facute de copii, care ar trebui sa-ti dea de gandit:

1. Apropierea de obiecte
Atunci cand micutul tinde sa apropie foaia pe care coloreaza de ochi, sa micsoreze ochii ca sa vada mai bine, daca tinde sa apropie jucariile pentru a se distra mai bine atunci foarte probabil ca prezinta tulburari de vedere de tipul miopiei.

2. Departarea obiectelor de ochi
La polul comportamental opus sta departarea obicetelor de privire, ceea de demonstreaza o patologie oftalmologica de tip hipermetropie, adica micutul vede bine la distante mari, dar il oboseste mult sa priveasca de aproape si nici nu vede bine. Acest tip de patologie este insa foarte rara la varste tinere.

3. Plansul in anumite situatii
Daca micutul plange atunci cand ii sunt aduse obiectele aproape de ochi sau daca se simte incomod atunci cand priveste la televizor, ar putea avea o problema oculara.

4. Cand se teme de lumina
Cand copilul devine sensibil la lumina, chiar inchide ochii, este indicat sa il duceti la oftalmolog.

5. Joaca cu ochii
Daca micutul se joaca cu ochii si priveste crucis poate avea strabism si la varste mici inca se poate corecta.

Daca isi freaca des ochisorii foarte probabil ca ii oboseste vederea. Daca ii lacrimeaza des ochii trebuie sa mergeti cu el la oftalmolog pentru a afla care sunt cauzele iritative. Adesea au si ochii rosii.

Clipitul excesiv poate ascunde patologii ale conjunctivei, uscarea excesiva a acesteia.Daca micutul are ameteli sau acuza frecvent dureri de cap, cauza poate fi oboseala din cauza vederii.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit