News Flash:

Indienii pierd controlul asupra Tepro SA

20 Iulie 2004
1275 Vizualizari | 0 Comentarii
•AVAS si Ministerul de Finante primesc actiuni in contul datoriei pe care Tepro SA a avut-o la bugetul asigurarilor sociale si de sanatate •Astfel, LNM Holdings NV va detine doar 44,85% din actiunile Tepro SA

Ca urmare a convertirii in actiuni a datoriilor pe care fosta Metalurgica le avea la Fondul national unic al asigurarilor de sanatate, indienii vor detine doar un procent de 44,85% din actiunile Tepro SA, in conditiile in care, la data achizitionarii, indienii au preluat un procent de 70,76 la suta din actiunile Tepro SA Iasi. Convertirea in actiuni a datoriei Tepro SA la fondul de asigurari duce la marirea capitalului social al societatii cu peste 118 miliarde lei, de la 204.303 milioane la 322.324 milioane lei. Restul actiunilor, rezultate din convertirea datoriilor in actiuni, urmeaza a fi impartite intre AVAS si Ministerul de Finante. Conform raportului prezentat la inceputul acestei luni, un procent de 19,2% din actiunile Tepro SA revin Ministerului de Finante, 17,48% vor fi in portofoliul AVAS, iar un procent de 15,31% urmeaza sa fie repartizat Societatii de Investitii Financiare (SIF) 2 Moldova. In acel moment nu a fost luata insa o decizie in ceea ce priveste numarul de actiuni care vor fi acordate Ministerului Finantelor Publice, care a devenit din data de 1.01.2004 creditorul bugetar pentru contributia la fondul asigurarilor sociale de sanatate, precum si al asigurarilor de somaj si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Capitalul social al Tepro SA este de peste 322 de miliarde lei, impartit in mai mult de 12 milioane de actiuni, valoarea nominala a unei actiuni emisa de Tepro SA fiind de 25.000 lei.

Evenimente la ultimele sedinte AGA

Ultima sedinta AGA de la Tepro SA nu a fost lipsita de evenimente, deciziile luate in aprilie 2004 avand urmari asupra structurii Consiliului de Administratie, prin excluderea reprezentantului SIF 2 Moldova, Toader Dumitrache. Ulterior, SIF 2 Moldova a desemnat un alt reprezentant, in persoana lui Romeo Mitus Balan. In urma cu o luna si jumatate, conducerea indiana de la Tepro SA a prezentat presei un bilant neconcludent. Astfel, dupa ce in prealabil bilantul contabil a fost pus la dispozitia SIF 2 Moldova, care detine 24% din actiunile Tepro SA si care a obtinut acest drept in instanta, indienii au prezentat si presei datele pe care le-au tinut ascunse de ochii lumii pana in acest moment. Desi bilantul ar fi trebuit depus la Directia Generala a Finantelor Publice Judetene, conform legii, in luna aprilie, conducerea Tepro SA a invocat drept motiv al intarzierii dificultatea cu care a fost primita certificarea din partea Ministerului Finantelor. In acelasi timp, reprezentantii firmei iesene au refuzat sa prezinte proiectele pe care le au in vedere pentru viitorul apropiat, pe motiv ca acest lucru tine de Consiliul de Administratie (CA) al Tepro SA Iasi.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014601 (s)