News Flash:

Indienii se tem de un proces cu cehii

21 Mai 2007
965 Vizualizari | 0 Comentarii
Indienii se tem de un proces cu cehii
• Conducerea Mittal Steel SA Iasi a pastrat un provizion de aproape 3 milioane Euro, pentru situatia in care fostii patroni cehi vor cere daune pentru investitiile ce nu au fost returnate de statul roman • "Provizionul pentru litigii, in valoare de 9.214.938 lei, are ca ratiune riscul la care societatea este expusa in prezent in legatura cu posibilul proces ce ar fi intentat de firma fostului actionar majoritar Zelezarny Veseli (Z Group), in legatura cu vanzarea unor active catre Mittal Steel Iasi, in cadrul programului de investitii asumate de fostul proprietar", sustine fostul director Petru Simion in raportul anual
Patronii indieni ai SC Mittal Steel SA Iasi se asteapta ca fostii patroni ai fostei Intreprinderi Metalurgica, de la Zelezarny Veseli, sa ceara in instanta daune pentru utilaje care au fost vandute catre Tepro SA Iasi. Conducerea Mittal Steel SA Iasi a calculat un provizion de aproape 3 milioane Euro, mai exact 92,14 miliarde lei (9.214.938 RON), pentru situatia in care vor fi nevoiti sa plateasca daune. "Provizionul pentru litigii, in valoare de 9.214.938 lei, are ca ratiune riscul la care societatea este expusa in prezent in legatura cu posibilul proces ce ar fi intentat de firma fostului actionar majoritar Zelezarny Veseli (Z Group), in legatura cu vanzarea unor active catre Mittal Steel Iasi, in cadrul programului de investitii asumate de fostul proprietar. Aceste echipamente au fost confiscate de autoritatile vamale, deoarece Mittal Steel a refuzat ridicarea acestora, datorita constatarii de catre instanta de judecata a anularii contractului de privatizare numarul 422/21.07.1998. Provizionul a fost recunoscut in iunie 2004 si va fi reanalizat daca se vor primi alte informatii care vor intrerupe termenul de prescriptie", sustine fostul director Petru Simion, actualmente director general la Mittal Steel SA Roman. Recent, in dosarul de faliment al uneia dintre firmele fostilor patroni cehi, acestia au adus aminte creditorilor, printre care si statul roman, ca au de returnat investitiile facute in perioada in care au fost actionari. "Statul roman datoreaza prin APAPS-AVAS Bucuresti (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - n.r.) firmei cehe Ferronet AS, sucursala Praga, suma de 3.148.000 USD, capital depus la societatea Tepro Iasi care, fara a fi restituit firmei noastre a fost revandut firmei Mittal Steel. Cu obiectiuni si recursuri nefondate, APAPS-AVAS prelungeste de doi ani procedura la Curtea Suprema de Justitie si de aceea suntem obligati sa ne adresam Tribunalului International de Arbitraj de la New York", sustine Josef Vrablik, reprezentantul Zelezarny Veseli. Vrablik sustine ca a fost incalcat acordul comercial incheiat intre Cehia si Romania cu privire la protectia investitiilor. "Facem acest lucru deoarece a fost incalcat acordul, valabil, privind protectia investitiilor incheiat intre Romania si Cehia. Nici prin repetate solicitari si petentii privind rectificarea nedreptatii care a fost comisa, care au fost transmise prim ministrului si ministrului de Finante al Romaniei si nici prin negocierea intre guvernele celor doua tari, investitiile nu ni s-au restituit nici pana in ziua de azi", mai sustine reprezentantul firmei cehe. In acest mod, temerile actualilor patroni sunt intemeiate si au la baza cererile facute de fostii actionari la instantele internationale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1200 viz    1 com
871 viz    0 com
1503 viz    1 com
894 viz    0 com
2922 viz    7 com
873 viz    0 com
1003 viz    0 com
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 22 queries | Mysql time :0.021880 (s)