Evenimente culturale

Indragitul poet Emil Brumaru s-a stins din viata

Publicat: 06 ian. 2019

Indragitul poet Emil Brumaru s-a stins din viata la scurt timp dupa ce a implinit 80 de ani. Acesta a suferit un atac cardio-vascular si era internat in spital.

Tocmai cand parea ca starea lui de sanatate dadea semne de imbunatatire, poetul a avut doua stopuri cardiace si a intrat in coma. Organismul sau nu a mai rezistat.

“In noaptea asta, cu putin inainte de miezul noptii, poetul Emil Brumaru s-a retras in rezervatia de ingeri. E greu sa scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumatatea anilor 70, cind se nastea si in mine un fel poet, dintre poetii ieseni ai vremii, imi plaeau cel mai mult cei cinci din generatia numita 70 – Petru Arustei, Dan Laurentiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivanescu, Emil Brumaru. I-am scris in ordinea in care ne-au parasit, m-au parasit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, ii iubesc si acum. Emil implinise de curind 80 de ani si era intr-o forma de invidiat, cel putin asa mi se parea mie. Joi seara, a facut un ACV, a fost internat la spital si supus terapiei intensive, in dupa- amiaza de azi, isi revenise, a spus poezii asistentelor, a mincat, a glumit. Dupa citeva ore, a venit vestea ca a avut doua stopuri cardiace si a intrat in coma. Am sperat totusi intr-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat”, a scris profesorul universitar Liviu Antonesei pe blogul sau.

Emil Brumarul s-a nascut in 25 decembrie 1938 in Bahmutea, Basarabia. Poetul a fost fiul lui Grigore Brumaru, functionar la CFR, si al Elisabetei, invatatoare.

El a absolvit in 1955 Liceul National, iar in 1963 Facultatea de Medicina Iasi. A devenit medic la Dolhasca, iar in anul 1973 renunta la meseria de medic si s-a dedicat exclusiv scrisului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit