Eveniment-Social

Inecati si ingropati impreuna

Publicat: 08 mai 2012

@ Cei doi tineri care au murit inecati in lacul Venetia sambata dupa-amiaza vor avea o groapa comuna @ Tinerii vor fi dusi pe ultimul drum, joi, la ora 12.30 @ Conducerea DGASP spune ca se va ocupa de inmormantare

Cei doi tineri care au murit inecati in lacul Venetia sambata dupa-amiaza, vor fi inmormantati joi. Parintii lor au declarat, pe propria raspundere, ca sunt lefteri si ca nu isi permit sa suporte cheltuielile de inmormantare. Cei care se vor ocupa de funeralii sunt reprezentantii Directiei Generale de Asistenta si Protectie Sociala. Ieri, conducerea DGASP a cumparat sicriele si costumele.

Astazi, in jurul orei 10.00, cele doua trupuri neinsufletite vor fi depuse la capela, pana joi, la ora 12.30, cand va avea loc inmormantarea. „Noi incercam sa ajutam cu cat putem. In principiu, vom asigura tot ce tine de pomenire, slujba de inmormantare si sicrie, iar Primaria va trebui sa asigure locurile de veci. Incercam sa ne mobilizam in asa fel incat sa ii ducem pe ultimul drum intr-un mod cat mai decent. Cei de la Centrul Revis, din Harlau, ne vor ajuta cu painea, si vor coace si colacii pentru pomeni. Maine vom stabili cu exactitate ce va trebui sa achizitionam, in functie de putinele fonduri de care dispunem”, a declarat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Pana ieri, tinerii institutionalizati nu au beneficiat prea mult de atentia autoritatilor, neexistand, pana aseara, certitudinea ca vor avea un loc de veci in care sa fie depusi. Problema aceasta s-a plimbat intre DGASP, Directia de Asistenta Comunitara (DAC) si SC Servicii Publice SA, care administreaza cimitirele orasului. Potrivit reprezentatilor Servicii Publice SA, situatia a fost deja discutata, reprezentantii Directiei de Asistenta Comunitara initializand, deja, demersurile pentru obtinerea mormintelor pentru cei doi tineri. Sefa SC Servicii Publice SA sustine ca  acordarea unui loc de odihna celor doi mai depinde doar de o semnatura din partea primarului. „Eu nu am cum sa dau loc de mormant, ca administrator al patrimoniului Primariei. Atribuirea, cu titlul gratuit, a doua locuri de veci, s-ar putea face pe o perioada de 7 ani, insa este nevoie de o aprobare din partea municipalitatii. Am discutat cu Luminita Munteanu (sefa DAC – n.r.) si aceasta va inainta o solicitare in acest sens, catre Primarie”, a precizat Luminita Salceanu.

Pana la rezolvarea problemei, reprezentantii DGASP au trimis o cerere, care a fost aprobata intre timp, primarul acordandu-le celor doi un mormant comun, a precizat aseara Iulian Balnos, educatorul care i-a avut in grija pe cei doi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu