Eveniment-Social

Inedit! Au venit din Moinesti sa faca spectacol la Iasi! Elevii Liceului „Spiru Haret” au marcat Ziua Nationala a Romaniei, intr-un stil aparte – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 27 nov. 2016
Muzeul Unirii din Iasi a avut duminica musafiri. Zeci de elevi de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti, insotiti de catre profesori, au tinut mai bine de o ora un spectacol inedit, chiar in ultima resedinta a lui Alexandru Ioan Cuza. Tema spectacolului a fost legata de sarbatorirea Zilei Nationale. Astfel, aproape de orele pranzului, elevii au umplut sala de sedinta a muzeului, au recitat, cantat si jucat in mici piese de teatru. Spectacolul a fost coplesitor, avand in vedere importanta sarbatorii si totodata modul in care elevii si profesorii au pus la punct fiecare detaliu.

Costumele populare, uniformele militare si cantecele patriotice te trimiteau de indata cu gandul la data de 1 Decembrie 1918 si parca lacrimile iti veneau in ochi. Pentru asta a fost insa nevoie de foarte multa munca, dar totul a fost facut cu multa placere, atat de catre elevi, cat si de catre cadrele didactice. Asadar, intregul eveniment a fost coordonat de profesorii Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinesti. Adriana Mosu si Lacramioara Lacatusu, ambele profesoare de istorie, au colaborat cu Gabriela Biea, profesoara de muzica si au imbinat de minune aceste materii, astfel incat spectacolul tinut de catre elevi sa fie de exceptie.

„Ne bucuram sa fim pentru a doua oara la Muzeul Unirii din Iasi. Elevii Liceului Teoretic «Spiru Haret» Moinesti au venit la Iasi pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei. Totodata, intre elevii nostri si Iasi exista o legatura destul de puternica, pentru ca o mare parte dintre ei, dupa terminarea liceului, vor veni la universitatile de aici”, a precizat Adriana Cazanel, directorul Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinesti. Pentru profesoarele de istorie, cat si pentru profesoara de muzica, spectacolul a fost rezultatul muncii lor.

„Avem elevi foarte buni, talentati si ne mandrim cu ei. Am tinut sa marcam Ziua Nationala a Romaniei prin acest spectacol, la Iasi”, a precizat Adriana Mosu. Cele mai mari emotii le-a avut insa Gabriela Biea. Profesoara de muzica i-a supravegheat tot timpul pe elevi si totodata le-a tinut pumnii. „Am avut emotii, dar totul a iesit cum trebuia. Ne bucuram ca am fost la Iasi si cu siguranta ne vom intoarce cu spectacole noi”, a precizat Gabriela Biea. De profesorii si elevii Liceului Teoretic „Spiru Haret” ar trebui sa fie mandri toti moinestenii si nu numai. Iata ca, la Iasi, acesti oameni au reusit sa faca spectacol si sa obtina admiratia tuturor.loading...

Adauga un comentariu