Local

INEDIT! Iesean, pedepsit din cauza unor marfuri-pirat! A fost obligat de judecatori sa distruga un atlas! Barbatul spera, totusi, sa scape de acuzatii!

Publicat: 07 oct. 2019
1

@ Ieseanul s-a apucat sa vanda pe olx.ro un atlas de anatomie, desi nu detinea niciun drept de autor asupra lui @ Politistii au intrat pe fir in momentul in care au sesizat anuntul pe internet @ Editura a solicitat daune @ Barbatul a fost deja condamnat in prima instanta

 

Dosar inedit, pe rolul instantelor iesene! Un barbat care a fost pedepsit recent de catre judecatori, dupa ce a fost acuzat de încalcarea legislatiei privind drepturile de autor, spera sa scape de acuzatii. Astfel, astazi, va incepe, la Curtea de Apel Iasi, apelul in cazul lui Iulian Ioan Zub, care a fost condamnat de prima instanta la doi ani si doua luni de inchisoare, cu suspendare, pentru savârsirea infractiunilor de promovarea de marfuri-pirat prin utilizarea anunturilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare, prin expunerea ori prezentarea catre public a listelor sau a cataloagelor de produse ori prin orice alte asemenea mijloace, în forma continuata si oferirea, distribuirea, detinerea ori depozitarea sau transportul de marfuri-pirat, în scopul distribuirii si în scop comercial, în forma continuata.

In plus, barbatul a fost obligat de magistrati sa achite daune de 9.720 de lei catre SC Callisto Comexim SRL si l-au obligat sa distruga, pe cheltuiala lui, "Atlasul de anatomie a omului", Netter, editia a V-a, aflat la dosarul cauzei, achizitionat de catre o angajata a Editurii Callisto de la inculpat. Sentinta nu era definitiva, aceasta fiind contestata cu apel de catre Iulian Zub.

În urma cu câteva luni, procurorii au dispus trimiterea în judecata a lui Ioan Iulian Zub. Oamenii legii au precizat ca, în perioada ianuarie – octombrie 2015, individul a promovat marfuri-pirat (copii ale manualului "Atlas de anatomie a omului", Netter, editiile a patra si cincea) pe site-urile www.tocmai.ro, respectiv www.olx.ro, oferindu-le spre vânzare, si a distribuit în scop comercial un numar de noua marfuri-pirat (copii ale "Atlasului de anatomie a omului", Netter, editia a cincea), catre sapte persoane fizice, care au calitate de martori în cauza.

Vezi si: Un tanar care a piratat CD-uri este urmarit penal

"Pe 11 septembrie 2015, IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice a sesizat IPJ Iasi, cu privire la faptul ca, pe site-ul olx.ro, o persoana ofera spre vânzare carti de medicina, protejate de drepturi de autor, editate de catre SC Callisto Comexim SRL, Editura Medicala Callisto. În urma acestei informatii, agenti de Politie au contactat reprezentantul editurii, care a comunicat faptul ca o angajata de-a sa, folosind un pseudonim, a comandat un atlas de anatomie a omului (tradus în Limba româna de primul) de la utilizatorul site-ului, acesta fiind un produs-pirat. De asemenea, a pus la dispozitie adresa de înaintare, precum si documentul de expeditie, fiind astfel indentificat expeditorul coletului", au subliniat anchetatorii.

Adauga un comentariu