Magazin

INEDIT! Nicolae si Elena Ceausescu, AMOR cu GARDIANUL dupa usa

Publicat: 08 aug. 2015
Dupa Revolutie, au aparut din ce in ce mai multe detalii despre viata intima a celui mai cunoscut cuplu din Romania
Avea doar 23 de ani cand s-a indragostit nebuneste, dar si cand a fost inchis pentru „lipsa de vigilenta si de conspiratie”.
In iulie 1940, Nicolae Ceausescu a fost arestat. In autobiografia nedatata din dosarul de cadre intocmit in 1945, el recunoaste ca arestarea s-a produs din vina lui. „Lipsa de vigilenta si de conspiratie din partea mea”. Umbla pe strada si frecventa „case compromise” (a se intelege cunoscute de Siguranta). Desi, dupa regulile conspirativitatii, asemenea fapte erau interzise.
Dupa arestare, Ceausescu a fost anchetat la Prefectura Capitalei cateva zile. L-au dus, in cele din urma, pentru efectuarea condamnarii la inchisoarea Jilava. A stat aici din vara lui 1940 pana in februarie 1942.
Varsta de 23 de ani il prinde pe Nicu indragostit si… incarcerat!
Intr-o celula din subteranele fortului, detinutul politic Ceausescu a implinit 23 de ani. Indragostit! La varsta lui, nimic surprinzator. Ceea ce este uimitor, e altceva! Cum a ajuns iubita lui sa il viziteze mai intim decat ar fi fost legal?!
Faptul e mentionat pentru prima data in chestionarul completat de Ceausescu in februarie 1945. La rubrica sanctiuni de partid, declara un vot de blam si o „observare”. Specificand in autobiografia ce insoteste chestionarul urmatoarele:
„In timpul sederii la Jilava, obtinand posibilitatea sa merg la Spitalul Militar pentru repararea danturii am facut o mare gresala mergand impreuna cu o tova la o casa technica care erau niste cunoscuti de ai nostri.” (ortografie originala).
Aceeasi sanctiune si pentru Lenuta!
Simetric in dosarul Elenei Ceausescu, intocmit cu ocazia verificarilor de partid, apare o sanctiune pentru lipsa de vigilenta si conspirativitate. La rubrica „Ce sanctiuni de partid a avut si pentru care fapte”, sotia lui Ceausescu declara in 4 decembrie 1949: „Mi s-a dat un avertisment pentru ca am calcat regula conspirati. Am mers la inchisoare fara sa cer voie si am intrat intro casa conspirativa”.
„In 1941 am primit un avertisment din cauza ca am fost intro casa conspirativa si am fost lasata fara legatura de catre Rec Stefan care sa dovedit ca a fost agent de siguranta inca din 1940.”
Prin vigilenta cadristilor se lamureste astfel aventura periculoasa de care se facusera vinovati Nicolae Ceausescu si Lenuta Petrescu. In conditiile date, cel putin gardianul, dentistul si gazda casei conspirative au fost mituiti.
Din dosar reiese clar cum, prin 1940, „Lenuta” venea la vorbitor cu Nicolae.
„A lucrat ca secretara a Sect. III Albastru, pana in 1941, cand in urma unei greseli de conspiratie (l-a dus pe tovarasul Ceausescu impreuna cu gardianul ce-l insotea intr-o casa conspirativa a CC UTC a fost suspendata din munca”, povesteste un apropiat.. In conditiile date, cel putin gardianul, dentistul si gazda casei conspirative au fost mituiti. Documentul mai arata ca cei doi „s-au abatut” de mai multe ori, desigur, cu gardianul dupa ei…


loading...

Adauga un comentariu