Medicamente

Inegy, comprimate – pentru hipercolesterolemie familiala heterozigota sau homozigota

Publicat: 21 mai 2014
7
Inegy, comprimate
Prospect
Forma de prezentare si compozite:
Comprimate cu 10 mg ezetimib si 10 mg/20 mg/40 mg/80 mg simvastatina; ct. x 1 sau 2 blist. x 14 cpr. (10/10, 10/20), respectiv ct. x 1 sau 2 blist. x 7 cpr. (10/40, 10/80) 
Indicatii: 

Vezi si: Leguma care previne colesterolul rau
 

Hipercolesterolemie familiala heterozigota sau homozigota, hipercolesterolemie non-familiala, hipercolesterolemie mixta, atunci cand folosirea unui produs combinat este considerata adecvata (pacientii ce nu sunt suficient controlati de monoterapia cu statine; pacientii aflati deja in tratament cu o statina si ezetimib).
Doze si administrare: 
Intre 10/10 mg – 10/80 mg/zi, seara. Doza uzuala este 10/20 mg pe zi sau 10/40 mg pe zi, seara. Doza de 10/80 mg este recomandata numai pacientilor cu hipercolesterolemie severa si risc crescut de complicatii cardiovasculare.
Contraindicatii 

Vezi si: Ouale cresc nivelul colesterolului din sange?
 

Hipersensibilitate la ezetimib, simvastatina, sau la oricare dintre excipientii medicamentului. Sarcina si alaptare. Boala hepatica activa sau cresteri persistente neexplicate ale transaminazelor serice. Administrarea concomitenta de inhibitori puternici ai CYP3A4 (de ex. itraconazol, ketoconazol, eritromicina, claritromicina, telitromicina, inhibitori de proteaza HIV si nefazodona).
Atentionari: 
In timpul tratamentului pot sa apara miopatie si rabdomioliza. De aceea, trebuie atent monitorizati pacientii la care s-au evidentiat factori predispozanti pentru rabdomioliza (varstnici, insuficienta renala, hipotiroidism necontrolat terapeutic, afectiuni musculare ereditare in antecedentele personale sau familiale, antecedente de toxicitate musculara in timpul terapiei cu statine sau fibrati, abuzul de alcool etilic).
Reactii adverse: 
Mai frecvente: cefalee, mialgii, dureri abdominale, diaree, flatulenta, oboseala, cresterea transaminazelor si creatinkinazei.
Adauga un comentariu