Sanatate si frumusete

Infarctul da primele semne cu cateva saptamani inainte, dar noi nu le recunoastem

Publicat: 06 iun. 2018
14

Daca in cazul barbatilor un atac de cord inseamna o durere puternica in piept, ca o apasare puternica, sufocanta, la femei simptomele sunt diferite, iar in anumite cazuri poti sa nu le ai. Care sunt semnele unui infarct, la femei:

Senzatie puternica de oboseala. Cu cateva zile sau chiar cateva saptamani inaintea unui atac de cord, multe femei se simt obosite, ca atunci cand urmeaza sa se imbolnaveasca, insa fara febra, stranuturi sau tuse. Dureri usoare. Daca barbatii simt o durere puternica in piept atunci cand au un atac de cord, la femei durerea este usoara si nu este localizata intotdeauna in zona inimii. Durerile pot aparea in spatele sternului, intre omoplati, in zona umeriloc, la gat sau chiar la mandibula.

Transpiri mult, deodata. Si acesta este un semn al unui atac de cord: transpiratia in cantitate mare, subita, fara sa faci vreun efort fizic. De obicei acest semn este insotit si de o piele care isi pierde culoarea.

Ameteli si greturi. Multor femei li se face rau inaintea unui atac de cord: simt ameteli, au stari de greata si chiar vomita. Un alt semn este si senzatia ca vor lesina. Lipsa somnului si odihnei. Se poate intampla ca o femeie sa nu mai poata dormi sau sa doarma foarte prost cu cateva saptamani inaintea unui atac de cord. Totusi, acest simptom poate fi usor confundat cu insomnia cauzata de stres.

Anxietate, frica de moarte. Potrivit site-ului webmd.com, un alt semn al unui atac de cord este o anxietate aparuta din senin – ”simti ca urmeaza sa se intample ceva ingrozitor”. Acesta este un semnal pe care corpul tau il trage, ca sa fii atent la ceea ce se intampla cu tine.

Adauga un comentariu