Boli si tratamente

Infecțiile cu transmitere sexuală sunt răspândite si prin gură

Publicat: 15 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Infecțiile cu transmitere sexuală sunt răspândite si prin gură

Infecțiile sexuale, transmise si prin gura. Treizeci de bacterii, virusuri și alți paraziți sunt transmise sexual, inclusiv prin gură. Asociația Dentară Franceză ne învață să înțelegem mai bine acest risc infecțios pentru a reconcilia sexualitatea și sănătatea orală bună.

Treizeci de bacterii, virusuri și alți paraziți sunt transmise sexual, inclusiv în timpul practicilor orogenitale. Aceste infecții cu transmitere sexuală (ITS) sunt în creștere și afectează 350 de milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an. Deoarece se pot dezvolta fără nici un simptom clar identificabil, acest lucru promovează transmiterea lor.

Herpes genital

Primul contact între virus și organism (numită infecție primară) apare în timpul actului sexual. Dacă contactul genital este principalul mod de contaminare, acesta nu este singurul. De asemenea, puteți fi infectat cu virusul herpes în timpul unui contact oral-genital. Sexul oral promovează inversarea localizării virușilor, creând infecții care se manifestă sub formă de vezicule care se rup și lasă ulcere dureroase. Tratamentul cu antivirale permite regresarea leziunilor, dar virusul rămâne latent și recidivele (numite focare de herpes) pot fi frecvente. În timpul acestor focare, riscul de contagiozitate este maxim. În timpul unei crize de herpes, abstinența rămâne cea mai bună protecție.

Infecțiile sexuale, transmise si prin gura. Sifilis

Deși dispăruse aproape la începutul anilor 2000, boala revine în special în rândul bărbaților care fac sex cu alti bărbați. 15% din contaminări provin din sex oral. Leziunea apare la aproximativ 3 săptămâni după actul sexual în mucoasa bucală (buze, gură, gât). Poate dispărea spontan chiar și în absența tratamentului, dar continuă să fie purtător de sifilis și, prin urmare, să fie contagios. Un tratament simplu cu antibiotice poate trata boala, dar este încă necesar să se facă diagnosticul. Prezervativul ste singura protecție.

Chlamydia

Este cel mai frecvent STI bacterian. Chlamydia poate fi transmisă prin contact sexual prin schimbul de lichide biologice în contact cu mucoasa genitală, orală sau anală, ceea ce înseamnă că clamidia este transmisă în principal prin penetrare vaginală sau anală, neprotejată și / sau prin sex oral (fellatio). Dar este foarte rar transmisa prin cunnilingus. Chlamydia poate fi tratată foarte bine cu antibiotice, dar partenerul (partenerii) trebuie tratat în același timp pentru a evita reinfecția.

Gonoree

Gonoreea este transmisă în principal prin penetrare vaginală sau anală neprotejată și prin sex oral, în special prin felatie (este foarte rar transmisă prin cunnilingus). Tratamentul cu antiobiotice este eficient, chiar dacă începe să apară o anumită rezistență.

Infecțiile sexuale, transmise si prin gura. HIV

Sexul oral prezintă un risc scăzut pentru transmiterea HIV, deoarece fără spermă, doar un număr mic de viruși ajung în gură, iar mucoasa bucală constituie o protecție suficientă împotriva acestor virusuri. Pentru a evita contaminarea, nu lăsați sperma sau sângele (menstrual) să intre în gură. Așadar, utilizați prezervative în timpul sexului oral.

HPV

Există peste 150 de tipuri de papilomavirus uman (HPV), inclusiv HPV 16 și 18, care pot provoca cancer de col uterin sau la orofaringe. Pentru oamenii de știință, dezvoltarea cancerului oral datorat HPV pare corelat cu dezvoltarea practicilor sexuale orale.

Atenție la o durere în gură sau inflamație muco-gingivală care promovează transmiterea STI. Evitați să spălați dinții și să folosiți ață dentară cu o oră înainte și o oră după actul sexual-genital. Nu păstrați sperma în gură în timpul sexului oral.

Adauga un comentariu