Sanatate

Infiltrații în coloană cu Diprophos: Când și cum se realizează

Publicat: 11 ian. 2022
infiltrație în coloană cu diprophos
Diprophos este un medicament indicat în tratamentul diverselor afecțiuni acute și cronice, care răspund la tratamentul cu corticosteroizi.

Infiltrațiile în coloană cu Diprophos se realizează atunci când există crize dureroase. Acestea nu vindecă afecțiunea de bază, însă luptă împotriva durerii pentru o perioadă mai lungă de timp.

Diprophos este un medicament indicat în tratamentul diverselor afecțiuni acute și cronice, care răspund la tratamentul cu corticosteroizi. De precizat este că tratamentul cu hormoni corticosteroizi este un adjuvant și nu înlocuiește tratamentul convențional.

Diprophos poate fi utilizat cu succes în cazul afecțiunilor musculo-scheletice și ale țesuturilor moi, afecțiunilor alergice, afecțiunilor dermatologice, colagenozelor, afecțiunilor neoplazice și nu numai.

Infiltrațiile în coloană sunt resurse terapeutice importante, care permit ameliorarea sau dispariția durerilor lombare sau a durerilor de tip sciatică (dureri în întregul membru inferior) și cruralgie (durere la nivelul coapsei).

infiltrație în coloană cu diprophos
Infiltrațiile în coloană sunt resurse terapeutice importante.

Cum se realizează infiltrațiile în coloană cu Diprophos?

Sub ghidaj radiologic, medicul introduce un ac foarte fin, permițând contactul cu o articulație dureroasă sau o hernie discală, care inflamează originea vertebrală a nervului sciatic. În momentul în care a fost confirmată poziționarea corectă a acului, se injectează o cantitate variabilă de antiinflamator steroidian în concentrații mari. Acest lucru permite eliberarea lentă a produsului, fără repercusiuni și efecte secundare asupra organismului.

În acest fel, se pot realiza infiltrații articulare vertebrale, procedură ce poartă numele de infiltrația articulațiilor posterioare lombare. De asemenea, se poate infiltra o rădăcină nervoasă, ceea ce înseamnă că vorbim despre o infiltrație peridurală/periradiculară. În alte cazuri, se realizează infiltrația caudală epidurală, care se adresează mai multor zone ale rădăcinilor nervoase vertebrale concomitent.

Infiltrațiile în coloană au o rată de succes mare, de aproximativ 60%. Astfel, intensitatea durerii scade cu minimum 50%, iar efectul infiltrațiilor devine maximal începând cu săptămâna a doua după momentul terapeutic. Acest efect durează între șase săptămâni și șase luni, moment în care pacienții necesită o nouă infiltrație. Acest procedeu poate fi repetat de trei sau patru ori pe an.

reprezentare a unei coloane vertebrale
Infiltrațiile în coloană au o rată de succes mare, de aproximativ 60%.

Alte utilizări ale medicamentului Diprophos

Diprophos este excelent de utilizat în cazul afecțiunilor musculo-scheletice şi ale ţesuturilor moi: poliartrită reumatoidă, osteoartrită, bursită, spondilită anchilozantă, epicondilită, radiculită, coccidinie, sciatică, lumbago, torticolis, chist ganglionar, exostoză și fasceită.

Nici în cazul afecțiunilor alergice nu trebuie evitat. Poate fi vorba despre: astm bronşic cronic (inclusiv tratament adjuvant pentru status astmaticus), febra fânului, edem angioneurotic, bronşită alergică, rinită alergică sezonieră sau perenă, reacţii provocate de medicamente, boala serului, înţepături de insecte.

De asemenea, este folosit în afecțiuni dermatologice (dermatită atopică (eczemă numulară), neurodermatită (lichen simplu circumscris), dermatită de contact, dermatită solară severă, urticarie, lichen plan hipertrofic, necrobioză lipoidică diabetică, alopecia areata, lupus eritematos discoid, psoriazis, cheloid, pemfigus, dermatită herpetiformă, acnee chistică) și colagenoze (lupus eritematos diseminat, sclerodermie, dermatomiozită, periarterită nodoasă).

Mai mult decât atât, constituie un extraordinar adjuvant în afecțiunile neoplazice, fiind folosit ca tratament paliativ al leucemiilor şi limfoamelor la adulţi, dar și în caz de leucemie acută la copii.

Alte afecţiuni, în care este folosit medicamentul Diprophos: sindrom adrenogenital, colită ulcerativă, ileită regională, sprue, afecţiuni pediatrice (bursită sub heloma durum, hallux rigidus, digiti quinti varus), afecţiuni care necesită injecţii subconjunctivale, discrazii sanguine, care răspund la tratamentul cu corticosteroizi, nefrită şi sindrom nefrotic.

infiltrație în picior cu diprophos
Diprophos este excelent de utilizat în cazul afecțiunilor musculo-scheletice şi ale ţesuturilor moi.

Atenție! Acest articol are doar scop informativ și nu înlocuiește un control medical de specialitate.

Adauga un comentariu