International

INFIORATOR! Ultima poza a fotomodelului care a decedat de cancer de col uterin dupa ce medicii au refuzat sa ii faca testul Papanicolau

Publicat: 19 mart. 2014

Acesta este ultima fotografie a fotomodelului de 19 ani facuta inainte de a muri de cancer de col uterin, dupa ce medicii au refuzat sa ii faca un test Papanicolau  motivand ca ar fi prea tanara. Sophie Jones a suferit de dureri infioratoare de stomac timp de mai bine de un an, inainte a fi diagnosticata gresit cu boala Crohn. Abia in noiembrie anul trecut a fost diagnosticata cu cancer de col uterin, boala care ar fi fost depistata foarte usor daca s-ar fi facut un simplu test Papanicolau, potrivit Daily Mail.

Citeste si: Cele mai frecvente noua tipuri de cancer si ratele de supravietuire

O petitie online pentru a scadea varsta la care se poate face un test Papanicolau, initiata de o prietena tinerei a ajuns deja la 200.000 de semnaturi. „Din cauza varstei de 19 ani a fost refuzata de nenumarate ori si acum are cancer de col uterin in ultimul stadiu. Dintr-o multime de doctori a fost nevoie de unul singur care sa zica dar deja era prea tarziu. Sophie a fost dezamagita in cel mai crunt fel”

Citeste si: Fumatul dimineata, dupa somn, poate cauza cancer de doua ori mai repede
Institutul de cercetare a Cancerului din UK afirma ca screening-ul de col uterin este extrem de important, acest tip de cancer fiind singurul care poate fi prevenit, schimbarile anormale la nivelul celulelor putand fi depistate inainte ca acestea sa se transforme in cancer.

Adauga un comentariu